AKUT Fethiye Ekibi eğitimlerini sürdürüyor

AKUT Fethiye ekibi misyonu gereği oluşabilecek bir kazaya, doğada kaybolmaya ve depreme müdahale amaçlı eğitimlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sınırlı sayıda gönüllü ile ip teknikleri eğitimini Göcek kırsalında gerçekleştirdi.

  • 852
AKUT Fethiye Ekibi eğitimlerini sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKUT Arama Kurtarma Derneği, misyonu gereği tamamen gönüllülük esası ile amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım sürdürerek, kurulduğu 1996 yılından bu yana; yönetim organları, ekipleri, birimleri ve her bir gönüllüsü ile ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan afet ve acil durumlarda arama-kurtarma çalışmalarını yürütmüştür ve yürütmeye de devam etmektedir.

AKUT Fethiye Ekip Lideri Birol Coştu yaptığı açıklamada, “Bölgemizde özellikle turizm sezonlarında sık sık düşme, mahsur kalma ve çeşitli kazalar yaşanıyor. Kurtarma ekipleri zor arazi şartlarında kazazedelere ulaşmak için mücadele ediyor. Bu ekiplerden bir tanesi de AKUT Fethiye… Tamamen gönüllülük esası ile hiç karşılık beklemeden yardıma ihtiyacı olan diğer canlılara da el uzatıyor. Bu sebeple her an hazır olmamız gerekiyor. Pandemi nedeniyle bir süre teori eğitimlere ağırlık verildi. Ancak şimdi sınırlı sayıda gönüllü ile uygun koşullarda uygulamalı eğitimlerimize devam ediyoruz” dedi.  
 
Eğitim Bölüm Sorumlusu Hasan Ongün açıklamasında, “Ekibimiz oluşabilecek kaza, doğada kaybolmaya, mahsur kalma ve doğal afetlere müdahale amaçlı eğitimlerini sürdürüyor ve gelişen teknoloji ve teknikleri takip ederek hızlı, doğru ve etkin müdahale için sürekli kendini güncelliyor. Dileğimiz böyle olayların yaşanmaması ancak yaşanırsa da güncel ve dinamik bir ekiple her zaman halkımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı. 
 
 

AKUT Fethiye Ekibi eğitimlerini sürdürüyor
AKUT Fethiye Ekibi eğitimlerini sürdürüyor

Bakmadan Geçme