Aktarlar, korona ve gribe meydan okuyor

Kış mevsiminin sert yüzünü göstermesi ile birlikte gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlara koşuyor. Hem grip hem de Kovid-19 salgınından korunmak isteyenler, vücut direncini ve bağışıklığı arttıran bitkilere ve baharatları tercih ediyor.

  • 1741

Fethiye’de kış ayının sert geçtiği günlerde soğuk algınlığı ve gribe yakalanan vatandaşlar, ilk önce aktarlara gidiyor. Vatandaşlar bağışıklık sistemlerini güçlendireceğini düşündüğü bitki çaylarına rağbet gösteriyor. Gribe ve soğuk algınlığına karşı şifalı bitkilerde çare arayan vatandaşlara, aktarlar genellikle 12-20 arasında doğal bitkinin karışımı olan kış çayı ve kekik suyunu tavsiye ediliyor. Gün boyu halsizlik hisseden vatandaşlar için de harnup pekmezinin büyük önem taşıdığını belirten Aktar Ahmet Ali Topçu, “Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de ada çayı ve kekik çayı tüketilmelidir” dedi.

Fethiye Balık Pazarı yanında aktar dükkanı işleten Ahmet Ali Topçu, “Gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlara öncelikli tavsiyem kekik suyu ve kış çayıdır. Bunun yanında udihindi, zencefil ve zerdaçal gibi bitkilerin çaylarını bol bol tüketmelerini tavsiye ederim. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de ada çayı ve kekik çayı tüketilmelidir. Halsizlik hissedenler için de harnup pekmezini öneririm. İçinde bulunduğumuz mevsim şartları ve pandemi döneminde bağışıklık sistemini güçlendiren kekik suyu, kekik yağı ve nane yağı kullanmalarını tavsiye ediyorum. Bizler için öncelikli olan doktorların yazdığı reçetelerdir. Bizim sattığımız bitkiler destek vericidir. Vatandaşlar bunun bilincinde olduğu için Fethiye’de doğal bitkilere talep gayet iyi durumda” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme