Akp İlçe Yönetiminden Başkan Tokat'a ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ve yönetim kurulu üyeleri Milas Belediye Başkanı Av.Muhammet Tokat'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yardımcıları Cüneyt İlter ve Gülşen Gökçe ve Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü H.Arda Varol'da  hazır bulundu..

  • 863
Akp İlçe Yönetiminden Başkan Tokat'a ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyarete telefon ile bağlanan AKP Muğla Milletvekili M.Yavuz Demir Milas’a doğalgaz getirilmesi konusunun Resmi Gazete’de yayımlandığını bu konu hakkında Başkan Tokat’ı makamında ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulunacağını belirtti.
Ziyaret için Emin Çelik ve yönetimine teşekkür eden Başkan Tokat, ilçede ve Milas Belediyesi’nde yaşanan Covid-19 vakaları nedeniyle daha önce randevu veremediğini belirtti.
Milletin iradesi ile seçilmiş bir belediye başkanını ziyaret etmek ve samimi ortamda sorunları ele almak bizleri memnun ediyor diyerek kendilerini kabul ettiği için Başkan Tokat’a teşekkür eden Emin Çelik, ortak paydamız Milas dedi.
Milas’ta yaşayan herkese eşit mesafede hizmet etmeye geldik diyerek sözlerine başlayan Başkan Tokat, “Bu nokta içerisinde de memleketin çıkarı ve geleceği için herkesle oturup, herkesle yol yürürüz. Milli ekonomiye en fazla katkı veren illerden birisi olmamız itibariyle bizim daha fazla pay almamız için uğraşmamız gerekiyor.Hangi partiye oy verirse versin herkesin cebinde bu ülkenin kimlik kartı var. AKP’linin kimlik kartı başka renk CHP’linin kimlik kartı başka renk değil.Herkesin devlete verdiği vergi aynı.Bu çerçevede milli ekonomiye katkı veren illerin başındayız, Milas olarak bizim de karşılığını almamız gerekiyor.”dedi.
“Doğalgaz Konusu Resmi Gazete’de Yayınlandı”
Siyasetin bir doğası var diyerek sözlerine başlayan AKP İlçe Başkanı Emin Çelik, “Bazen dengeler, bazen yapmamız gereken mücadele bu faktörleri değiştiriyor.Ancak bizden önceki dönemlerde süreç nasıl şekillendi bilmiyorum ama bu coğrafyanın hassasiyetleri kişisel hassasiyetlerimizin üzerinde.Bu coğrafyanın hizmete olan susamışlığı bizim her türlü siyasi hedef ve ikbalimizin önündedir. Bu anlamda kapımız ve gönlümüz hizmet noktasında sonuna kadar sizlere açıktır.Bu hassasiyeti gözeterek bundan sonraki aşamalarda Milas için daha güzel şeyler olacağını düşünüyor ve temenni ediyorum.Pandemi sonrasındaMilletvekillerimiz aracılığıyla, Kaymakam beyimizin de programlarına bakarak 7-8 bakanlıktan randevu alarak Ankara’da temaslarda bulunalım ve bu bölgedeki hükümetimiz eliyle yapılması gereken konularda taleplerde bulunalım.
Doğal gaz konusu Resmi Gazete’de yayımlandı, sadece BOTAŞ yetkilileri ile buraya gelip ana hatlar üzerinde bir çalışma yapılması ve resmi bir anlaşmanın imzalanması gerekiyor.Enerji Bakanlığı’mız ile yaptığımız görüşmede sürecin işlediğini en yakın zamanda sonuca bağlanacağını belirtip, gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz dediler. Belki bir Ankara programımızda bunun müjdesini alır Milas halkına beraber deklare ederiz.”dedi.
Doğalgaz konusunda gösterilen hassasiyetin Milas için sevindirici olduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Doğalgaz konusu daha önceleri tam bu anlamda ele alınmadı.Organize Sanayi Bölgemizin yönetiminde olduğumuz için ilerideki ihtiyaçları da göz önüne alarak doğalgaz için çok bastırdık. Aydın/Karpuzlu üzerine bir vana bıraktırdık.30 kilometre uzağımızda ki bu vanadan buraya doğalgaz kolay getirilecektir.Geçmiş dönemlerden bu yana memleket için katkı sunan herkese teşekkürümüzü bir borç biliriz. OSB için eski Müsteşarımız ve Milletvekilimiz Ali Boğa beyi hiç unutmadık, kendisinin çok katkıları oldu.Bundan sonra da ilçenin temel ihtiyaçları için aynı hassasiyeti gösteren kararlılık bizleri mutlu edecektir.”dedi.
“Bugüne Kadar Doğalgazın Gelmemesi Sizin Suçunuz Değil”
Siyasi bir partinin ilçe başkanı olarak değil bir Milaslı olarak doğalgazın bugüne kadar gelememiş olmasından benim sizden yada taşıdığınız makam ile ilgili en ufak bir hayal kırıklığım yoktur diyen AKP İlçe Başkanı Emin Çelik, ”Milas’a doğalgazın gelmemesi size bağlanmamalı.İktidar partisi olarak Milas’a 90 milyona hastane,200 milyona Yatağan yolu yapabilirken; 20 milyon maliyet ile Milas’a doğalgaz yatırımını elbette yapardık. Lakin o günün şartlarında o dönemin yöneticilerinin ortak bir konsorsiyumdabirleşip sizin elinizi rahatlatmamalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Bunların hepsi dünde kaldı.Ben kendi dönemimde şunu çok arzu ediyorum. Doğalgaz, Ören yolu,  Eşence ve Gökçeler Barajı’mızın bir an önce Milas’a kazandırılması gerekiyor.Bu dört projenin bölge ekonomisi için elzem ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Hiçbir siyasi görüşün güdümünde olmadan,bölge halkının yaşayacağı mutlu günleri düşünerek bu projeleri hayata geçirmek için çalışacağız. Benim yetemediğim yerlerde Milas Belediye Başkanı olarak sizlerden yardım isteyeceğim.” dedi.
“Milas İçin Konsorsiyum Kurmalıyız”
Bu dört proje ile ilgili sizlere şöyle bir önerim olacak diyerek sözlerine devam eden Çelik, “Bu yatırımlar ne iktidar partisi, ne İlçe Başkanı, ne de Belediye Başkanı ile yürütülecek meseleler değil.Bu anlamda bir inisiyatif ekibi oluşturmak istiyorum.Milas Belediyesi’nin, STK başkanlarının,Muğla Milletvekillerimiz işin içinde olacağı bir komisyon kuralım. Bu komisyonda ayda bir toplanıp bölgenin elzem konularını görüşelim.Bu anlamda ben üzerime düşeni yapmak için hazırım. Gerek bakanlıklardan randevu alınması, vekillerimizin programlarının dizayn edilmesi konusunda hazırız. Sizler buranın seçilmiş mülki amiri olarak kendi kapsam ve sorumluluklarınız ile ilgili çalışma dosyalarınızı hazırlarsınız; STK başkanlarımız üyelerinin sorunlarını bildiriler. Böyle bir konsorsiyumla Milas’ta ki meseleleri daha kolay çözebileceğimizi düşünüyorum.
Ben göreve geldiğimden beri bakanlarımızla görüştüm ancak tek başıma bir yere varmayacağını fark ettim.Bu anlamda elimizin güçlü olabilmesi için sizlerle birlikte güçlü bir şekilde hareket etmeliyiz.Hazırladığımız raporları bakanlarımıza sunalım ve bu hizmetler Milas’a getirilsin. Biz hizmet yapalım Milaslı hemşehrilerimiz istediği partiye oy versin.
“Bu Sözler Bizim Duymak İstediğimiz Sözler”
Yapıcı tavrı için Emin Çelik’e teşekkür eden Başkan Tokat, “Bu sözler hep duymak istediğimiz sözlerdi. Milas Belediyesi’nin her anlamda işin içinde olması gerek. 2009 yılında göreve geldiğimizde Milas’ta OSB unutulmuştu.OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesi için yaptığımız görüşmelerde Milas Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk ve birçok taahhüt altına imza attık. Akgedik Barajı’ndan Milas’a su getirilmesi için Aydın DSİ Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmelerde de birçok taahhüt verdik. Sizin de yapacağınız görüşmelerde bakanlık bazı taahhütler isteyebilir, bu anlamda Belediye olarak bizim de olmamız sizlerin elini güçlendirir.”dedi.

“Daha Güzel Bir Milas İçin”
AKP İlçe Başkanı olarak dile getirmeliyim ki ortak paydamız Milas diyerek söz alan Başkan Çelik, “Bu payda, oturduğum makamın çok üstünde bir payda.İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile ben her zaman bu paydada hazırım. Hiçbir güç yeni doğmuş bir çocuğun daha güzel bir Milas’ta yaşamasından üstün değildir.Bu kentin sıkıntılarının üstesinden hep birlikte geleceğiz.” dedi.
“Bu Makamlar Gelip Geçici”
Bu noktada dilinizden çıkanla gönlünüzden çıkanın aynı olduğuna inanıyorum.Yarın hepimiz bu görevlerden bu makamlardan gelip geçeceğiz.Önemli olan arkamızda güzel izlenimler bırakmak. Bu anlamda başta doğalgaz olmak üzere birlikte güzel hizmetler üreteceğimize inanıyorum. Yapılması gereken bir önemli hizmette Milas çevreyoludur. İlçemizden geçen bu yol Milas için güzel bir imaj oluşturmuyor. Kaldırımları, yürüyüş yolları ve bisiklet yollarıyla güzel bir proje hazır.Aslında çevre yolu yapımına başlandı ve sanırım ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu.Bu konuyu da bir an önce çözmeliyiz.” dedi.
Milas’a gelecek her hizmet için elinden geleni yapacağını belirten Emin Çelik kendilerini kabul ettiği için Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teşekkür etti.
Ziyaret için Emin Çelik ve yönetimine duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tokat, ihtiyaç duyulan hizmetlerin bir an önce Milas’a kazandırılması noktasında yapıcı tavrı için de teşekkür etti. 

Akp İlçe Yönetiminden Başkan Tokat'a ziyaret
Akp İlçe Yönetiminden Başkan Tokat'a ziyaret
Akp İlçe Yönetiminden Başkan Tokat'a ziyaret
Akp İlçe Yönetiminden Başkan Tokat'a ziyaret
Akp İlçe Yönetiminden Başkan Tokat'a ziyaret
Akp İlçe Yönetiminden Başkan Tokat'a ziyaret
Akp İlçe Yönetiminden Başkan Tokat'a ziyaret

Bakmadan Geçme