Akay, 'Muhtarlarımızı tek çatı altında toplayacağız'

Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay ve Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, FRT Televizyonu'nda Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk oldular. Muhtarların sorunları ve federasyonun kuruluş süreci hakkında bilgi aktaran Akay, 'Federasyonun kurulması için 6-7 ay bir çalışma sürecimiz oldu. 13 ilçemiz, 10 derneğimiz var.İnşallah muhtarlarımızı en kısa sürede bir çatı altında toplamayı düşünüyoruz' dedi.

  • 629
Akay, 'Muhtarlarımızı tek çatı altında toplayacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla genelindeki muhtarlar dernekleri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Muğla Muhtarlar Federasyonu’nun kurulduğunu kaydeden Federasyon Başkanı Hayrettin Akay, Ankara ile irtibat kurabilmek için bu oluşumun hayata geçirildiğini kaydetti. Muğla genelinde bulunan 569 muhtardan 422’sinin federasyona üye olduğunu belirten Akay; Fethiye, Köyceğiz ve Dalaman’da 1, Menteşe ve Ula’da 2, Marmaris’te 4, Bodrum’da 5 kadın muhtarın bulunduğunu söyledi. 

KONFEDERASYONA ÜYE OLACAĞIZ
Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay, “Federasyonun kurulması için 6-7 ay bir çalışma sürecimiz oldu. 13 ilçemiz, 10 derneğimiz var. 9 derneğimizin başkanları ile fikir alışverişinde bulunduk. Muhtarlarımızın haklarını nasıl savunmak ve Ankara ile muhtar arasındaki diyaloğu sağlamak adına böyle bir oluşuma gittik. Federasyonu kurmadan önce valimiz, ilçe kaymakamlarımız, büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımızın görüşünü aldık. Türkiye’de bir tane Muhtarlar Konfederasyonu var. Şu anda başkanımız da Bekir Aktürk. Bu konfederasyona 12 federasyon üye durumda. Üyelerimiz ile görüşüp zaman içinde biz de konfederasyona üye olmayı düşünüyoruz. 5 dernek ile federasyonun kuruluşunu gerçekleştirdik. Şu anda 7 derneğimiz federasyona üye. Genel kurulunu yapan diğer dernekler daha sonra aramıza katılacak. 569 muhtarımızın 422’si bizim üyemiz. İnşallah muhtarlarımızı en kısa sürede bir çatı altında toplamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

ANKARA İLE İRTİBAT KURAMIYORDUK
Federasyonun kuruluş amacını anlatan Akay, “Dernekler olarak Ankara ile irtibat kuramıyorduk. Derneklerin kanuni yönden bir yere kadar yaptırımı var. Mutlaka bir üst kurul olması gerekiyor. Bu nedenle federasyonumuzu kurduk. Sayın Cumhurbaşkanımız her konuda yanımızda. Muhtarlarım adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. Muğla genelinde 569 muhtarımız bulunmaktadır. Fethiye, Köyceğiz ve Dalaman’da 1, Menteşe ve Ula’da 2, Marmaris’te 4, Bodrum’da 5 kadın muhtarımız bulunmaktadır” dedi. 

ÖNEMLİ OLAN HİZMET EDEBİLMEK 
Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, “3 dönemdir Karagedik Mahalle Muhtarlığı, 5 yıldan bu yana da Muhtar Derneği Başkanlığı yapıyorum. Muhtar seçilmeden önce 4 yıl okul aile birliği başkanlığı yaptım. Bu dönemde okulumuza önemli hizmetler yaptık. 35 yaşında mahalle halkımızın teveccühü ile muhtarlığa seçildim. Hatta en genç muhtar bendim. Mahalleme hizmet etmek için gece gündüz uğraşmaktayım. 11 yıldan bu yana her zaman ulaşılabilen bir muhtar oldum.Önemli olan seçilmek değil, hizmet edebilmek. Belediye başkanları ve milletvekilleri bir parti aracılığı ile seçime katılıyorlar. Ama muhtarların bire bir çalışma ile bulunduğu bölgeden oy toplaması gerekiyor” açıklamalarında bulundu. 

Akay, 'Muhtarlarımızı tek çatı altında toplayacağız'
Akay, 'Muhtarlarımızı tek çatı altında toplayacağız'
Akay, 'Muhtarlarımızı tek çatı altında toplayacağız'
Akay, 'Muhtarlarımızı tek çatı altında toplayacağız'

Bakmadan Geçme