• Haberler
  • Güncel
  • Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu sektör sorunlarını konuştu

Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 12 Nolu Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu, toplu taşıma ücretleri ile artan tekne sayısı konularında taleplerini dile getiren üyeler, FTSO'nun yurtdışından aşı temin etme ve aşılama konusunda turizm sektörüne öncelik verilmesi girişimlerini çok olumlu karşıladıklarını söyledi. 

  • 926

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 25 meslek grubu üyesi katıldı. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda, ulaştırma sektörü temsilcileri, toplu taşıma ücretlerinin pandemi süreciyle birlikte yetersiz kaldığından yakındı. 12 aylık süreçte yalnızca yüzde 7 zam aldıklarını belirten üyeler, artan maliyetlerle birlikte giderlerini karşılayamadıklarını, pandemi süreciyle birlikte yüzde 90 zararla çalıştıklarını anlattı. Boyu uzayan araçlar nedeniyle, duraklara giriş çıkışlarda zorluk yaşadıklarını vurgulayan üyeler, şehir merkezindeki duraklara park eden özel araçlara da çözüm bulunmasını istedi. Ulaştırma sektörü temsilcileri, Yeni Cami arkasındaki durağın yaşlıların da oturabileceği şekilde düzenlenerek Fethiye’ye yakışır hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

“FTSO’nun aşı girişimini çok doğru buluyoruz”
Babadağ Yamaç Paraşütü Merkezi’ne ilişkin önerilerini de dile getiren üyeler, Teleferik projesinin hayata geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ancak yüklenici firmanın yamaç paraşütü şirketi kurarak pilot toplama girişimini yanlış bir adım olarak değerlendiklerini söyledi. FTSO’nun yurt dışından ücretli olarak aşı temin etme girişiminin çok başarılı bir hamle olacağını vurgulayan üyeler, aşılamanın gerçekleşmesi durumunda Türkiye ve bölgemize gelen turist sayısında büyük artış olmasını umduklarını dile getirdi. Deniz taşımacılığı sektöründen üyeler ise her yıl kontrolsüz şekilde artan tekne sayısı ve fiyat istikrarsızlığından yakındı. Bakım maliyetlerinin çok artmasına karşın, sayıları hızla artan teknelerle birlikte ortak fiyat tarifesi belirleyemediklerini anlatan üyeler, Fethiye Körfezi’nin artan tekne sayısını karşılayacak yeterli kapasiteye sahip olmadığını vurguladı. 

Başkan Çıralı, “Üyelerimizle birlikte hareket ederiz’
Üyelerden gelen talep ve şikâyetleri tek tek dinleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Taleplerinizi toplantıyı takip eden arkadaşlarımız not alıyor. Gerekli tüm girişimleri yaparak sonuç alma yolunda gayret göstereceğiz. Taleplere değinmem gerekirse; Babadağ konusunda yaşanabilecek sorunları, önceki yönetimimiz döneminde en çok dile getiren bendim. Şuan firma sözleşmeden kaynaklı haklarını kullanıyor. Babadağ giriş fiyatlarını yüksek bulduğumuzu daha önce de dile getirdim. Sorunların çözümü için her platformda üyelerimizle birlikte hareket ederiz.” dedi.
Toplu taşıma ücretleri ve duraklarla ilgili sorunların giderilmesi konusunda ilgili kurumlarla bağlantı kuracaklarını sözlerine ekleyen Başkan Çıralı, aşı ile ilgili girişimlerin devam ettiğini, artan tekne sayısı konusunda ise bilgilendirme yapacaklarını söyledi. Fethiye Sanayi Sitesi’nin taşınması, şehir merkezindeki otopark sorunu ve zincir marketlerinin yarattığı haksız rekabet gibi Fethiye’nin kronikleşmiş sorunlarına da çözüm üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çıralı, yürüttükleri çalışmalarda üyelerin de desteğini istedi. 

Bakmadan Geçme