AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, ' Muğla 6'dan Büyüktür'

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve 6 turistik ilçenin CHP'li belediye başkanlarınca, hazırlanan video kliple yaşadıkları şehre dönmeyen vatandaşlardan nüfuslarını Muğla'ya aldırmalarının istenmesine tepki gösterdi.

  • 1823
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, ' Muğla 6'dan Büyüktür'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mete, partisinin il başkanlığı resmi Facebook hesabından yayınladığı videoda, 13 ilçede yaşayan yaklaşık bir milyon vatandaşa seslenerek, ‘bu ayrım nereden çıktı?’ diye sordu. 
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının 17 Kasım tarihinde 6 ilçe belediye başkanıyla beraber tanıtım filmi çektiğini hatırlatan Mete, tanıtım filminde Gürün’ün 6 belediye başkanıyla beraber Muğla’da evi olup da ikametgahı başka şehirlerde olan vatandaşları Muğla’ya davet etiğine vurgu yaptı. 
“Belediye Başkanımız Acaba Pandeminin Bittiğini Mi Zannediyor?”
Mete, Gürün’ün, ‘İkametgahınızı da alın gelin’ dediğine dikkati çekerek, “Bunda ne varmış. Gayet doğal bir şey’ diyebilirsiniz. Ama aynı belediye başkanı bundan 6 ay evvel turizm sezonu başladığında yavaş yavaş hareketlenmeler başladığında ulusal kanallara çıkarak, ‘Muğla’ya gelmeyin. Pandemi var. Muğla’daki sağlık hizmetleri yeterli değildir’ diyen açıklamalar yaptı. Hatta ‘Muğla’ya giriş pasaportla olsun’ diye bir dahiyane fikir de ortaya attı. 6 ay evvel Muğla’ya girişin sorunlu olduğunu söyleyen belediye başkanımız acaba pandeminin bittiğini mi zannediyor?” diye konuştu.
“Esnafa Para Kazandıracakken Pandemi Var, Belediyeye Para Gelecekse Sıkıntı Yok”
Aradan 6 ay geçtiğini ve Gürün’ün insanlara ‘ikametgahınızı alın gelin’ dediğine dikkati çeken Mete, şunları kaydetti:
“Aradaki fark ne? Ben düşündüm. Şöyle bir kanıya vardım. 6 ay evvel Muğla’ya gelecek, yani Muğla’da otellerde konaklayacak, restoranlarda yemek yiyecek, kuaföründe, berberinde tıraş olacak, minibüsünde seyahat edecek olanlar, paralarını Muğla’daki esnaflara vereceklerdi. Ama şimdi ikametgahını alıp gelenler parasını belediyeye verecek. Nasıl mı? İller Bankası nüfusa göre ödeme yaptığı için gelecek olanların getirmiş olduğu rant, sadece belediye başkanını ilgilendiriyor. Yani esnafa para kazandıracakken pandemi var, belediyeye para gelecekse sıkıntı yok.”
“Muğla 6’dan Büyüktür”
Mete, CHP’li belediyelerde işi düşen vatandaşların, eğer ikametgahları Muğla’da değil ise işini çözmek için belediyeye gittiklerinde ‘önce ikametgahınızı alın gelin’ diye de bir direnişle karşılaştıklarının öne sürüldüğünü de dile getirdi.
Tanıtım videosunda sayın belediye başkanının ‘biz birlikte aileyiz’ demesini en komik olan kısım  olarak nitelendiren Mete, “Sanki aile 6 tane belediye başkanıyla kurduğunuz bir aile var da bizim haberimiz mi yok. Sizin kimlerle aile olduğunuzu biliyorduk da bu tanıtım filmi biraz daha malumun ilanı olmuş. Unutmayın ki Muğla 6’dan büyüktür.” dedi.
Mete, Gürün’ün tanıtım filmine bir yerde de hak verdiğini, daha önce hiçbir belediyeyi adam yerine koymazken, 6 tanesini kale aldığını de ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu güzel bir gelişme. Bizim böyle bir aile anlayışımız asla olmadı. 19 yıldır iktidarda olan partimiz hükümetimiz hiçbir ayrım yapmadan CHP’nin Bodrum Belediyesi’ne de DSİ ile suyu getiren bizim hükümetimiz, Fethiye’deki arıtmayı da yapacak olan Turizm Bakanlığı marifetiyle bizim hükümetimiz. Biz hizmetlerimizde hangi ilçede hangi siyasi partinin olduğuna asla dikkat etmedik. Bütün ilçelerimize ayrım yapmaksızın hizmet götürmeye devam ettik. İnanıyorum ki 2019 yerel seçimlerinde Muğla’nın 13 ilçesinin 7’sini bu yönetim anlayışından kurtaran saygıdeğer Muğlalılar ilk seçimde de Muğla’nın tüm ilçelerini bu yönetim anlayışından kurtaracaklardır.”
 

Bakmadan Geçme