AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, kongre süreci hakkında bilgi verdi

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, FRT TV'de Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce Özel programında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. 29  Şubat Cumartesi ilçe kongrelerinin başlayacağı AK Parti'de kongre heyecanı yaşanırken Kadem Mete, 7 ilçede değişikliğe gidileceğini işaret etti. Mete, Fethiye'de mevcut başkan Bekir Eser'in tekrar başkanlığa aday olmadığını, Seydikemer'de de mevcut Başkan Salih Gümüş ile devam etme kararı aldıklarını duyurdu. Mete, '7 tane ilçede ilçe başkanlıklarında değişime gitme kararı alındı. Devam etmeyi düşündüğümüz ilçelerimizde var. Bunlardan bir tanesi de Seydikemer ilçemiz. Biz orada Salih başkanla beraber devam etme kararı aldık. Bu kararı alırken Belediye başkanımızla da istişare ettik. Bir önceki seçimden bu yana beraber çalışıyorlar herhangi bir aksaklık yok oylarını da arttırdılar. Başarının olduğu yerde herhangi bir değişime gitmeye gerek yok. Fethiye'de ise Bekir başkanımız kendisinin devam etmek istemediğini söyledi. Yeni bir aday bulacağız inşallah' dedi. 

  • 2346
AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, kongre süreci hakkında bilgi verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FRT TV’de Pozitif Düşünce Özel programına konuk olan AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Edoğan Cankuş’un sorularını cevapladı. Yaklaşık 2 saat süren programda Mete, Kongre süreçlerinin cumartesi günü başlayacağını belirtip bilgi verdi.  AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin öne çıkan açıklamalrı şu şekilde; 
“Şuanda milletvekilliği yapan daha önceden de il başkanlığı yapmış başka bir ilin milletvekili, ben bir serzenişte bulunmuştum. O da dedi ki “valla başkanım bende il başkanıyken böyle düşünüyordum.  Ama milletvekili olunca daha farklı bir yapıya bürünüyorsun ister istemez” dedi. Demek istediği de şu anda belediye başkanlarının ve milletvekillerinin yakalarında artık parti rozeti olmuyor, artık milletin belediye başkanı olduğu için. Ama siz genel merkezin buradaki gölgesisiniz, temsilcisisiniz.”
“Cumartesi günü Ortaca’da saat 11.00’da kongremiz var. Daha sonra saat 14.00’da Köyceğiz’de temayül yoklamamız var. Aynı gün saat 17.00’da Marmaris’te ve akşam saat 20.00’da Datça’da var. Pazar günü saat 11.00’da Seydikemer’de kongremiz var. Saat 14.00’da Fethiye’de temayül yoklamamız var. Saat 17.00 veya 18.00’da Menteşe’de var. Ardından da Yatağan’da temayül yoklamamız var. Bu temayül yoklamalarında partimizin kadın kollarında, gençlik kollarında, ana kademesi ve mahalle başkanlarının düşüncelerini alıyoruz. Eskiden görev yapmış ilçe başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize fikirlerini soruyoruz. Kimin ilçe başkanı olması gerektiği konusunda onlarla istişare ediyoruz. Partinin üyelerimize de mesaj olarak duyuyoruz ve anketler de yapıyoruz. Sivil toplum örgütleriyle de görüşüyoruz. Bütün bunların sonucunda bazen bir ilçede tek bir isme karar verilebiliyor. Bazen de 3-5 tane isim oluşuyor. Ve onları en son Ankara’ya davet ediliyor. Genel merkezimizde teşkilat başkanımızla o isimler tekrar görüşülüyor. Ve orada tek bir isme karar veriliyor. Bu demokratik değil mi? Birçok kişinin düşüncesi alınıyor. Bizim buradaki amacımız kongreye tek bir adayla gitmek. Çünkü kongrede birden çok aday olduğunda kırılmalar olabiliyor. Bu özellikle Cumhuriyet Halk Partisi tarafından antidemokratik olarak değerlendiriliyordu. Ama Cumhuriyet Halk Partisi, AK Partinin uyguladığı bu sisteme döndü. Onlarda bu kongrede tek liste ile gitmek için çabalıyorlar. Buna rağmen kongrede 2. liste çıkabilir mi? Tüzüğümüzün 2. bir liste çıkartmak isteyenin yapması gerekenleri yerine getirirse, yani delege sayısının belirli bir oranda olanının noterden imzalanıp veya fiilen orda bulunup talep edilirse 2. bir liste de çıkabilir. Sonuçta kongrede ilçe seçim kurullarının nezaretinde, onların kontrolünde olan bir seçim. Bu şekilde Muğla’mız da 7 ilçede 2. listeler çıkmıştı. Muğla’ya özgü bir durum söz konusuydu. Ancak hiçbirinde bir tatsızlık oluşmadan kongrelerimiz sonuçlandırılmıştı. Şimdi yine böyle bir kongre dönemindeyiz.” 
“Bugün sizin programınıza gelirken sadece ilçe başkanımı aradım. ‘Televizyonda böyle bir programım var, katılıp döneceğim’ dedim. Aday adayı dediğiniz gibi birçok arkadaşımız var. Bunlardan herhangi bir tanesi ile bir yerde görülürsek yanlış bir algılama da oluşuyor. İl teşkilatı filanca kişiyi destekliyor gibi algılanıyor. O yüzden kimseye haber vermeden geldik. Şimdi teşkilatımız da kızmasın il başkanı geldi bizim haberimiz yok diye. Pazar günü zaten temayül yoklaması yapılacak. Herkesin kararı alınacak. Bizim hiçbir kişi için ön yargımız yok. Fethiye bizim oy potansiyelimizin çok olduğu, değer verdiğimiz bir ilçe. Herkesi kucaklayabilecek parti içerisindeki birliği sağlayabilecek bir arkadaşımızı tespit etme çabası içerisindeyiz.  7 tane ilçede ilçe başkanlıklarında değişime gitme kararı alındı. Devam etmeyi düşündüğümüz ilçelerimizde var. Bunlardan bir tanesi de Seydikemer ilçemiz. Biz orada Salih başkanla beraber devam etme kararı aldık. Bu kararı alırken Belediye başkanımızla da istişare ettik. Bir önceki seçimden bu yana beraber çalışıyorlar herhangi bir aksaklık yok oylarını da arttırdılar. Başarının olduğu yerde herhangi bir değişime gitmeye gerek yok. Fethiye’de ise Bekir başkanımız kendisinin devam etmek istemediğini söyledi. Yeni bir aday bulacağız inşallah. Yatağan ilçe başkanımız Ali Bey ‘ben zirvede bırakma istiyorum’ dedi. Yani 46 yıldan sonra Cumhuriyet Halk partisinin elinden aldığımız bir Belediye var. Ben görevimi tamamladım. Artık ilçe başkanlığı yapmak istemiyorum’ dedi. İnşallah önümüzdeki dönemde Ali başkan ile İlde beraber çalışırız. Değişime gideceğimiz yerler Fethiye, Köyceğiz, Menteşe, Yatağan, Bodrum, Marmaris, Datça’da ilçe başkanlıklarımızı yeniden belirleyeceğiz. 
Bodrum’da da yeni bir adayımız atandı. O yönetimini oluşturdu. Güvenlik soruşturması yapılıyor. Önce orada görevlendirilecek henüz delege seçimi yapılmadı. Delege seçimi yapılacak ondan sonra kongre seçimine gideceğiz. Kongreler iptal edilmedi. Sadece birer günlük değişiklikler yapık. Bir de delegesi yapılmamış bir ilçeyi ileri tarihe aldık. 
İl başkanlığı için net bir tarih yok ama tarih aralığı var. 25 Şubat tarihinde ilçe kongreleri başladı. Ege bölgesinde Afyon’da 3 ve Aydın’da da 1 ilçemiz kongrelerini gerçekleştirdiler. Biz şubatta başlayacağız. Kongreler 25 Şubattan temmuz ayına kadar devam ediyor, il de eylül ayında başlıyor kasım ayına kadar devam edecek bu sürede yapılacak. Eğer genel merkez sizinle çalışmayı arzu luyor ise sizin tekrar görevinize devam etmenizdeki arzuyu dile getirir. Ama yok sizinle devam etmek istemiyor ise hatta bu dönem farklı değişik bir metot uyguladı teşkilat başkanlığımız. Genel merkez değiştirmeyi arzuladığı il başkanları ile istişare ederek bazı il başkanlarımız görevden ayrılmak istediklerini dile getirdiler. O illere il başkanları atandı. Ve o il başkanlarının başkanlığında ilçe başkanlıkları yapılmaya başlandı. 
Ben bu davanın neferiyim. Buradan ilan ediyorum bütün samimiyetimle söylüyorum. Ben bu davada daha önceden ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptım. 7 buçuk yıl ilçe başkanlığı yaptım. Sonra genel merkezim aday adayı olmamı istediler. Marmaris’te belediye başkanı aday adayı oldum. Bir önceki adayla tekrar devam etme kararı alındı. Saygı duydum. Bir dönem partimin üyesi olarak boşta kaldım. Hiçbir sitemde bulunmadım. Sonra 2015 seçimlerinde Marmaris SKM başkanlığı önerildi ve yaptım. Sonra Ankara’ya davet edildim ve il başkanlığı tebliğ edildi. Yarın genel merkez bana ‘Kadem başkan teşekkür ediyoruz. Biz seninle başka bir şekilde, başka bir zamanda gibi herhangi bir şey söyleseler bu benim için asla bir gönül kırgınlığı oluşturmaz. Bazı ilçe başkanlarım var, görevlerini noktaladılar. Eğer ben devam edersem onlarla ilde çalışmayı arzuluyorum. 13 tane ilçe başkanım hepsi birbirinden iyi ve görevine devam edecek insanlardır. Ve yakın zamanda bırakmış olanlar. Ve bu arkadaşlarımın birçoğu ile 15 Temmuzda canımızı adeta hiçe sayarak 15 Temmuz’da Marmaris’te kol kola girerek o hain darbecilerin karşısına çıktık. Hepsinin bu davada ciddi emekleri var. Bu bir bayrak savaşıdır. Sağlığı ve yaşı el veren birçok ilçe başkanımı Allah’ın izniyle il yönetimine alarak 2023 yönetimine doğru beraberce yürüyeceğiz. Genel merkezimiz bize ne görevi verirse başımızın üstündedir. Biz o görevde oluruz. Sıfatlar makamlar hepsi gelip geçicidir. Siz makamınızı hakkıyla yapıyorsanız, vatandaş bir derdini çözemediğinizde uykularınız kaçıyor. Beni arayan kişilere teker teker dönmeye çalışıyorum. 
Bazı yaşadıklarımı not alıyorum. Onlar benim en büyük hazinem. Zaman zaman tebessüm ettiren, zaman zaman da gözyaşları döktüren çok anı var tabi.  Nasip olursa onları derlemeyi düşünüyorum.”
 

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, kongre süreci hakkında bilgi verdi

Bakmadan Geçme