• Haberler
  • Ekonomi
  • Açıkel, 'Fethiye'de meyve sebze fiyatları biraz daha ucuz olabilir'

Açıkel, 'Fethiye'de meyve sebze fiyatları biraz daha ucuz olabilir'

Fethiye'de pazar alışverişi yapan vatandaşlar, özellikle domates ve salatalık gibi temel gıda maddelerindeki fiyat artışlarından şikâyetçi. Seralara yakın olmasına rağmen fiyatların yüksek olması, turistlerin varlığına bağlanıyor. 

  • 244

Fethiye'de yaşayanlar, sofralarının vazgeçilmezi olan domates ve salatalığın fiyatlarındaki artıştan şikâyetçi. Seralara bu kadar yakın olunan bir bölgede temel gıda maddelerinin bu kadar pahalı olması vatandaşı düşündürüyor. Pazar pazarında alışveriş yapan Kenan Açıkel ise ürünlerin daha ucuz olması gerektiğini düşünüyor.

“Ürünler Daha Ucuz Olabilir”

Kenan Açıkel, “Bu hafta pazar pazarında bazı fiyatlar uygun bazı fiyatlar pahalı. Domates 20 TL, salatalık 40 TL geçen hafta 30 TL idi. Burası Fethiye, ürünlere daha kolay ulaşıyoruz, fiyatların daha ucuz olması gerekiyor ama sanırım turistler var diye fiyatları yüksek tutuyorlar. 

İzmir’in Bostanlı Pazarına gidiyorum, orası daha ucuz oluyor. Şeftali, üzüm hala 50-60 TL ama buraya yakın bir sürü sera var. Böyle giderse turistler gibi tek tek almaya başlayacağız. Pazarcılar bile tezgâhlarını erken topluyorlar.”
 

Bakmadan Geçme