• Haberler
  • Spor
  • A Milli Futbol Takımı, İzlanda deplasmanında

A Milli Futbol Takımı, İzlanda deplasmanında

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçında yarın deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek.

  • 84

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçında A Milli Futbol Takımı, yarın TSİ 21.45'te Laugardalsvöllur Stadyumu'nda İzlanda ile karşılaşacak. Milliler grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve 7 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. İzlanda ise 1'er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet sonucunda topladığı 4 puanla 3. sırada yer alıyor.

A Milli Futbol Takımı, İzlanda deplasmanında

15. randevu

Türkiye ile İzlanda ile 13'ü resmi, 1'i de özel olmak 14 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda milliler 3 kez sahadan galip ayrılırken, 8 defa da İzlanda kazandı. 3 mücadele ise berabere sona erdi. Ay-yıldızlılar 14 gol atarken, kalesinde 24 gol gördü.
İki ülke son olarak 9 Eylül 2024 tarihinde İzmir'de karşı karşıya gelirken, A Milli Takım sahadan 3-1'lik skorla galip ayrıldı.

A Milli Futbol Takımı, İzlanda deplasmanında

Millilerin 635. müsabakası

Milliler, İzlanda karşılaşmasıyla tarihindeki 635. maçını oynayacak. Ay-yıldızlılar, geride kalan 349'u resmi, 285'i özel olmak üzere toplam 634 müsabakada 1'i hükmen 247 galibiyet elde etti. Ay-yıldızlılar, 238 mağlubiyet ve 149 de beraberlik aldı. Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda 865 gol kaydederken, kalesinde ise 906 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 17. maçında

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ay-yıldızlıların başında bugüne kadar 11'i resmi, 5'i özel olmak üzere 16 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, geride kalan müsabakalarda 8 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.
Samsun'da Karadağ ile oynanan maçta sağ arka adalesinde sakatlık yaşayan Barış Alper Yılmaz ile aynı müsabakada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Kaan Ayhan İzlanda karşısında yer alamayacak.

A Milli Futbol Takımı, İzlanda deplasmanında

Damian Sylwestrzak düdük çalacak

İzlanda - Türkiye müsabakasını Polonya Futbol Federasyonu'ndan Damian Sylwestrzak yönetecek. Sylwestrzak'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Pawel Sokolnicki ve Bartosz Kaszynski yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Marcin Kochanek olacak.
A Milli Takım'ın aday kadrosu şöyle:

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Berke Özer (Eyüpspor)
Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür, Samet Akaydin (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma)
Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica)
Forvet: Ahmed Kutucu (Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Yunus Akgün (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)

Bakmadan Geçme