95. yıldönümü törenle kutlandı

Türk Hava Kurumu'nun 95. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de törenle kutlandı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, yönetim kurulu üyeleri, THK Fethiye Genç Kanatlar Topluluğu üyeleri, CHP Muğla geçmiş dönem Milletvekillerinden Prof. Dr. Nurettin Demir ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

  • 2691
95. yıldönümü törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tören çelenk sunumu ile başladı. THK Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya ile THK Fethiye Genç Kanatlar Topluluğu üyelerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumundan sonra saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Törende günün anlam ve önemi hakkında konuşma THK Fethiye Genç Kanatlar Topluluğu üyelerinden Nuray Deniz Oğuz tarafından yapıldı. Konuşmanın ardından şiirler okundu. THK Fethiye Genç Kanatlar Topluluğu üyelerinden Ejder Kebiz “Havacılık Öğüdü”, Cansu İncede “Uçaklarla Göklere Geliniz Donatalım” adlı şiiri okudular. Şiirlerin okunmasından sonra Atatürk anıtı önünde toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi. 

THK 95 YAŞINDA
THK Fethiye Genç Kanatlar Topluluğu üyelerinden Nuray Deniz Oğuz konuşmasında, “95. yıl önce bugün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Tayyare Cemiyeti adı ile kurulan ve 10 yıl sonra ismi Türk Hava Kurumu olarak değiştirilen, ülkemizin ve milletimizin gurur kaynağı olan bu güzide kurumumuzun kuruluş yıldönümü çelenk sunma törenine gelerek kurumumuza sahip çıkmanızdan dolayı Türk Hava Kurumu Fethiye şubesi Genç kanatlar Topluluğu üyeleri olarak teşekkürlerimizi sunarız” dedi. 

GELECEĞİN HAVACILARINI YETİŞTİRİYOR
Konuşmasına devam eden Nuray Deniz Oğuz, “Destekleriniz ve güveninizle 03 Mart 2011 tarihinde ülkemizin ilk havacılık ve uzay bilimleri ihtisas üniversitesi olarak kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitemizle gururlanıyoruz. Kurumumuz tüm Türkiye’de hiçbir ayırım gözetmeksizin yaşları 11 ile 22 arasında değişen gençlerimizi Genç Kanatlar Topluluğu adı altında bir araya getirerek, gençlerimizin havacılık eğitimleri alanında olması gereken en yüksek noktaya ulaşması için tüm imkanları seferber etmektedir. Bu vesileyle yurdumuzun değişik köşelerinde bulunan Türk Hava Kurumu’na ait İzmir, Eskişehir, Antalya ve Erzincan gibi büyük havacılık eğitim merkezlerinde model uçak, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, mikrolight, yelken kanat, planör gibi sportif amatör havacılık kursları verilmekte olup geleceğin havacılarını yetiştirmeye devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde model uçak rehberlik öğretmenlik kurslarını alarak yetkili eğitmen olarak görev yapan öğretmenlerimiz; okullarda öğrencilerimize havacılık sevgisini aşılamaktadır. Sağlık Bakanlığımızın emrinde 7/24 çalışan ambulans helikopterlerimiz ile havadan acil hasta, yaralı, organ nakli hizmetleri yaparak hayat kurtarmaya devam etmektedir. THK Uçuş Akademisi sayesinde yüzlerce gencimize pilotluk eğitimi verilmekte ve özel hava yolu kuruluşlarına pilot yetiştirmektedir. Halktan aldığını halka veren kumrumuz devlet bütçesinden hiçbir gelir almadan sadece halkımızın yaptığı bağışlarla 95 yıldan bu yana hizmet vermeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 

GELECEĞİN TEMİNATI GENÇLERDİR
Oğuz, “Geleceğin teminatı Türk gençliğidir. Kişiler gelip geçicidir ama kurumlar kalıcıdır. Türk Hava Kurumu sonsuza dek yaşayacaktır. Türk Hava Kurumuna her zaman sahip çıkalım. Ülkemizin ve Milletimizin emrinde devletimizin çıkarları doğrultusunda çalışarak Türk Hava Kurumu emanetini daha ilerilere götürmeye büyük gayret gösterelim. Türk Hava Kurumumuzun 95. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun” diye konuştu. 

95. yıldönümü törenle kutlandı
95. yıldönümü törenle kutlandı
95. yıldönümü törenle kutlandı
95. yıldönümü törenle kutlandı
95. yıldönümü törenle kutlandı
95. yıldönümü törenle kutlandı
95. yıldönümü törenle kutlandı
95. yıldönümü törenle kutlandı

Bakmadan Geçme