81 sektör temsilcisi sınavlarda ter döktü

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) MEYBEM AŞ ile birlikte düzenlediği 'Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5)' ve 'Emlak Danışmanı (Seviye 4)' sınavlarına 81 sektör temsilcisi katıldı.

  • 770
81 sektör temsilcisi sınavlarda ter döktü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, emlak sektörü ile ilgili Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin “İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) veya Emlak Danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı mesleki yeterlilik belgelerinden birine sahip olması gerekir” maddesi kapsamında düzenlenen sınavlar, 11-15 Kasım 2020 tarihleri arasında FTSO Hizmet binasında gerçekleştirildi. 
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yoğun önlemlerinin alındığı mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarında adaylar hem teorik hem de performans (uygulama) aşamalarındaki sorulara verdikleri cevaplarla emlak sektöründe ehil olduklarını gösterme gayretinde oldular. Teorik ve performans sınavlarında başarılı olan adaylar ’Mesleki Yeterlilik Belgesini’ almaya hak kazanacak. Sektördeki işletme sahipleri ise bu mesleki yeterlilik belgesi ile Ticaret İl Müdürlüğü’ne ‘Yetki Belgesi’ başvurusu yapabilecek.
 

Bakmadan Geçme