718 bin 543 TL fitre ve zekat toplandı

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, bu yıl Ramazan ayında, Fethiye ve Seydikemer'den 718 bin 543 TL fitre ve zekat topladı. THK Fethiye Şubesi geçen yıl ise 694 bin 163 lira 80 kuruş fitre ve zekat toplanmıştı. Geçen yıla oranla yüksek bir rakama ulaştıklarını kaydeden THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, Fethiye ve Seydikemer halkı ile mahalle muhtarlarına teşekkürlerini sundu.

  • 855
718 bin 543 TL fitre ve zekat toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayında Fethiye ve Seydikemer’deki mahalle muhtarları aracılığı ile fitre ve zekat zarfları dağıtan Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, bu konuda başarılarına bir yenisini ekledi. Geçen yıl 694 bin 163 lira 80 kuruş fitre ve zekat toplayan şube, bu yıl Ramazan ayında 718 bin 543 TL fitre ve zekat topladı. Öte yandan Özkaya, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban derisi toplama faaliyetleri için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya yaptığı açıklamada, “Devletimizin emrinde, milletimizin hizmetinde olan; Milli kurumumuz Türk Hava Kurumu, İçişleri Bakanlığımızdan aldığı izinler doğrultusunda Ramazan ayında fitre zekat toplama faaliyeti gerçekleştirdi. Her yıl olduğu gibi halkımızın büyük bir teveccühü ile karşılaştık. Fethiyeli ve Seydikemerli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Fitre ve zekatların toplanmasında büyük özveri gösteren Fethiye ve Seydikemer’deki mahalle muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Geçen sene 694 bin 163 lira 80 kuruş fitre ve zekat toplanmıştı. Bu yıl Ramazan ayında THK Fethiye Şube Başkanlığı olarak 718 bin 543 lira fitre ve zekat topladık. Hem şubemize gelerek hem de mahalle muhtarlarımız vasıtasıyla bağışta bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Açıklamasını sürdüren Özkaya, “Her yıl Kurban Bayramı’nda olduğu gibi devletimizden aldığımız izinler doğrultusunda, THK Fethiye Şubesi olarak kurban derisi toplama faaliyeti yapacağız. Geçen bayramda olduğu gibi bu dönemde de havalar çok sıcak. 31 Temmuz tarihinde Kurban Bayramı’nın ilk gününü idrak edeceğiz. Araç ve personel konusunda hazırlıklarımızı yapıyoruz. Fethiye ve Seydikemer’de deri toplama organizasyonu yapacağız. Sıcak havada kurban derilerinin bozulmaması için mutlaka tuzlanması gerekiyor. Havaların sıcak olmasından dolayı deri fiyatları da düştü. THK Muğla Şubemizde geçtiğimiz ay yapılan kurban derisi ihalesinde bir koyun derisi 3.25 TL, keçi derisi 4.55 TL, sığırın da kilogram fiyatı 2.20 TL olarak belirlendi. Bu fiyatlar oldukça düşüktür. Bu nedenle özel araç bulundurmamız zor oluyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan özveri bekliyoruz. Şubemize ya da deri toplama merkezine, kurban derilerini getirerek bizlere yardımcı olabilirler. Araç ve eleman desteği veren Fethiye ve Seydikemer Belediyeleri ile Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlüklerine şimdiden çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

718 bin 543 TL fitre ve zekat toplandı
718 bin 543 TL fitre ve zekat toplandı
718 bin 543 TL fitre ve zekat toplandı
718 bin 543 TL fitre ve zekat toplandı

Bakmadan Geçme