7 Kuzu Göbeği 1 Kilo 40 Gram

Fethiye'nin Yayla Koru Mahallesinde Meşe ve Sedir ormanlarında Kuzugöbeği arayan Soner Özcan, bugüne kadar görmediği büyüklükte Kuzu göbeği bulunca oldukça heyecanlandı. 40-50 adedi yaklaşık 1 kilo bin gram gelen kuzu göbeklerinden bulduğu 7 adet kuzugöbeği bir kile 40 gram gelince şaşkınlığını gizleyemeyen Özcan, ''Bu sene görülüyor ki verimli bir sene' ifadelerini kullandı.

  • 19314
7 Kuzu Göbeği 1 Kilo 40 Gram
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona virüs tedbirleri nedeniyle bu yıl kuzugöbeği festivali yapılamazken vatandaşların kuzu göbeği arama çalışmaları devam ediyor. Kilosu 100-150 TL arasında satılan kuzugöbeği Yayla Koru’da vatandaşların geçim kaynağı oldu. Koru Mahalle sakinleri Meşe ve Sedir ormanları arasında bulduğu Kuzugöbeklerini hem tüketip hem de satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyor. Koru Mahalle sakinlerinden Soner Özcan, Kuzugöbeği aramak için önceki gün çıktığı Yayla Koru mevkiinde meşe ve sedir ağaçları arasında dev kuzugöbekleri gördü. Bugüne kadar böylesine büyük görmediği 7 adet kuzugöbeği buldu. Bu kuzugöbeklerini tartınca 1 kilo 40 gram geldi. 
Bu büyüklüklerde ilk kez kuzu göbeği topladığını ifade eden Soner Özcan, “İlk görüşte çok heyecanlandım. Gözlerime inanamadım. Bu yıl görülüyor ki kuzugöbeğinde verimli bir yıl olacak. Doğal ortamda yetişen kuzugöbeği kilosu 100-150 TL arasında satılıyor” diye konuştu.

7 Kuzu Göbeği 1 Kilo 40 Gram
7 Kuzu Göbeği 1 Kilo 40 Gram
7 Kuzu Göbeği 1 Kilo 40 Gram
7 Kuzu Göbeği 1 Kilo 40 Gram

Bakmadan Geçme