Yalçın, 'Düzenlemeler tüm engel gruplarını kapsamalı'

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Emrah Yalçın, 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

  • 817
Yalçın, 'Düzenlemeler tüm engel gruplarını kapsamalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaldırım ve diğer düzenlemelerin sadece görme engelli bireyler için değil tüm engel gruplarını kapsayacak şekilde yapılması gerektiğini belirten Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Emrah Yalçın, Beyaz Baston Haftası hakkında bilgiler de aktardı.

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Emrah Yalçın açıklamasında, "Beyaz Baston, 1921 yılında Londra'da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının, dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla oluşmuş ve başarılı olması nedeniyle Fransa'da Körler Örgütü tarafından 1931 yılında simge haline gelmiş engelli hareketidir. Dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri ‘Beyaz Baston Körler Haftası’  olarak kabul edilmektedir.
Körleri bağımsız kılan, hayatlarını kolaylaştıran Beyaz Baston; erişilebilir düzenlemeler yapıldığında engelleri büyük oranda azaltmaktadır. Farkındalık ve empati  deyaşamdaki her şeye iyilik kattığı gibi bizlerin hayatlarına da değer katmaktadır. Düzenli kaldırımlar, doğru parkedilen arabalar, kaldırımlardaki sarı çizgilerin korunması, erişilebilir bina ve ortamların düzenlenmesi gibi küçük dokunuşlar bizler için yapabileceklerinizin bazıları. Ayrıca bu tür düzenlemeler ve bilinçli tavırlar sadece kör arkadaşlarımızın değil, diğer engel grubundaki arkadaşlarımızın ve yaşlıkimselerin, bebek arabası kullanan herkesin  konforunu arttıracaktır.
Pandemi süreci duyarlılıklarımızı arttırdı. Evden çıkamamanın tadını hemen hemen herkes aldı. Sıkıldık, yapacak şey bulamadık; yani çok zorlandık.  Ama maalesef şartlar uygun olmadığı için evlerinden neredeyse hiç çıkamayan birçok engelli arkadaşımız var.
Duyarlı her tavır bir insanın hayatına iyi bir dokunuş yapacaktır" dedi.(FATİH DERELİ)
 

Bakmadan Geçme