65 Yaş Üstü Vatandaşlar 40 Gündür Evlerinde Hapis

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, 65 yaş üstü vatandaşların 21 Mart tarihinden itibaren evden çıkamadıklarını belirterek, ' 65 yaş üstü ile ilgili kısıtlı da olsa sokağa çıkma yasağı ne zaman esnetilecektir' diye Bakan Koca'ya ve Soylu'ya sordu.

  • 2170
65 Yaş Üstü Vatandaşlar 40 Gündür Evlerinde Hapis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Suat Özcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na iki soru önergesi verdi.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR NEREDEYSE 40 GÜNDÜR EVLERİNDE HAPİS!

Milletvekili Özcan önergesinde, 65 yaş üstü vatandaşların 21 Marttan itibaren hiçbir şekilde dışarı çıkamadığını belirterek, “Vatandaşlarımız evlerine hapsoldu, onları salgından koruyalım istedik ancak hem fiziki hem de akıl sağlıkları bu süreçte yıpranıyor. Belirli aralıklarda sosyal mesafe ve tedbirler alınarak ne zaman dışarı çıkacaklar?” diye sordu.

YASAK GETİRİLİRKEN DÜŞÜNÜLMEMİŞ BAZI NOKTALAR VAR!

Yasak getirilirken düşünülmemiş bazı noktalar olduğunu söyleyen Özcan, “Ortaya konulan yasağa baktığımız zaman bu yasağın süresiz olduğunu görmekteyiz. Peki, bu süresiz yasak sürecinde yaşlılarımızın ihtiyaçları düşünülmüş müdür, yaşlarından dolayı sağlıklarını korumaları için hekimler tarafından hareket ve gün ışığı önerilen yaşlılarımızın bütüncül sağlıkları dikkate alınmış mıdır? Her yaşlımızın telefonu olduğu ve vefa destek gruplarını arayabileceği düşünülmüş olsa da bu durum tüm yaşlılar için geçerli değildir. Birçok yaşlımız temel ihtiyaçlarını giderememekte, faturalarını ödeyememektedir. Birçoğu eczaneler aracılığıyla dağıtılan maskeye bile ulaşamamıştır. Ellerinde maske olanların ise sayısı süreci belli olamayan salgın için yetersizdir.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme