• Haberler
  • Ekonomi
  • 500 bin TL destek kredisi: 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli 'Faizsiz Kredi' müjdesi! 

500 bin TL destek kredisi: 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli 'Faizsiz Kredi' müjdesi! 

Bakanlıktan yeni kredi müjdesi geldi. Devlet farklı isimler altında çok sayıda destek kredisi paketini devreye alırken deprem bölgesi en çok destek verilen bölgeler arasında yer almıştı. Faizsiz konut kredisi müjdesi geldi!

  • 429
500 bin TL destek kredisi: 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli 'Faizsiz Kredi' müjdesi! 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomik olarak yaşanan zorluklara karşı devletin kredi destekleri tüm hızı ile devam ederken bunlardan biri de deprem bölgesi için açıklandı. Deprem bölgesinin yeniden ihyası amaçlanırken bu kapsamda belirlenen illerde yaşayan kişilere faizsiz konut kredisi verileceği açıklandı.

Düzenlenen kampanyadan yararlanacak olan hak sahipleri hem hibe kredi hem de ilk 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi desteği alacaklar. Kredi çeken kişiler yerinde dönüşüm modeliyle yerinde dönüştürülecek konutlara 750 bin lira ve iş yerlerine 400 bin lira hibe desteği alacaklar. Konutlar için 750 bin lira, Ahırlı Köy Evleri için 1 milyon lira ve İş yerleri için 400 bin lira 2 yıl ödemesiz olmak üzere toplam azami 10 yıl vadeli ve faizsiz kredi desteği verilecek.

2 YIL ERTELEMELİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "06.02.2023 tarihinde cereyan eden Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla yapıları orta ve üzeri hasarlı olarak tespit edilen vatandaşlarımız başvurularını gerçekleştirebilirler. Ayrıca tüzel kişiler de Proje kapsamında hibe ve kredi desteği başvurusunda bulunabilmektedir." denilerek deprem bölgesinde etkilenen herkesin başvuru yapabileceği ifade edildi.

DEVLETTEN HİBE KONUT KREDİSİ VE FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Bakanlık yapmış olduğu açıklamasında "E-Devlet üzerinden ön başvurular devam ediyor, ayrıca ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerimiz nezdinde ön başvuru gerçekleştirilebilir. 06.02.2023 tarihli deprem afeti nedeniyle yapısı hasar gören malikler yeni yapacakları yapılarına ilişkin yapı ruhsatı alındıktan sonraki bir yıl içerisinde hibe ve kredi başvurusunda bulunabilir." diyerek merak edilenleri yanıtladı.

Başvuru yapan kişiler konutlar için 750 bin liraya kadar hibe kredi ve faizsiz kredi çekebilecekler. 500 bin TL faizsiz kredi çeken bir kişi ilk 2 ay ertelemeli kredi çekerse geriye kalan 96 ay için aylık 5.208 TL ödeme yapacak.
 

Bakmadan Geçme