• Haberler
  • Ekonomi
  • 500 Bin Euro Hibe Fırsatı Köyde Yeni Bir Hayat İçin Son Başvuru Tarihi 13 Eylül 

500 Bin Euro Hibe Fırsatı Köyde Yeni Bir Hayat İçin Son Başvuru Tarihi 13 Eylül 

Büyük şehirlerin yoğunluğundan kaçmak isteyenler için güzel bir fırsat sunuluyor. Şehir hayatının getirdiği stres ve kalabalıktan uzaklaşarak köyde yeni bir hayat kurmak isteyenler, 500.000 Euro'ya kadar hibe desteği ile hayallerini gerçekleştirebilecek.

  • 1000
500 Bin Euro Hibe Fırsatı Köyde Yeni Bir Hayat İçin Son Başvuru Tarihi 13 Eylül 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABCgazetesi.com'un haberine göre, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Aydın il koordinatörlüğü aracılığıyla köylerde yaşamı canlandırmayı hedefleyen bir hibe programı başlattı. Genç nüfusun azalması ve tarım faaliyetlerinin gerilemesi sorunlarına çözüm olarak sunulan bu destek, köylerin yeniden canlanmasına yardımcı olacak.

Projelere %60 Hibe Desteği: Başvurular 13 Eylül 2024’e Kadar Devam Ediyor

TKDK’nın sosyal medya hesaplarından duyurduğu kampanya, köylerde yaşamı canlandırmayı amaçlıyor. Kampanya kapsamında, kafe, pastane ve fırın gibi projelere %60 hibe desteği verilecek. Projeler için 500.000 Euro’ya kadar finansman sağlanırken, başvuru süresi 13 Eylül 2024’e kadar devam edecek.
TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar ve Aydın Valisi Yakup Canbolat ile yaptığı görüşmede, Türkiye-Avrupa Birliği ortaklığında finanse edilen IPARD Programı kapsamında bugüne kadar 1,8 milyar TL yatırım bütçeli 226 projeye 800 milyon TL hibe desteği sağlandığını açıkladı. Bu projelerle birlikte 1560 kişiye istihdam olanağı sunulduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme