47 yıllık çile!

Muğla'nın Fethiye ilçesi Söğütlü Mahallesi'nde 47 yıldır içme suyu şebekesinin bulunmaması mahalle sakinlerini hayatından bezdirdi. Tahsisli içme suyu gözü olmasına rağmen yaklaşık 350 nüfuslu Fethiye'ye 35 km uzaklıktaki Söğütlü Mahallesi'nde vatandaşlar havalarında ısınmasıyla içme suyu çaresizliğinden yakınıyor. Söğütlü Mahalle Muhtarı Sezgin Çolak Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye MUSKİ Hizmet Binası önünde bir basın açıklaması yaparak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve ilgili müdürlüğün soruna çare bulmadığını ifade etti. Muhtar Sezgin Çolak, 'Büyükşehir Belediyesi'nin bu çağda büyük ayıbını yaşıyoruz. Bu çağda susuz köy olur mu?  Köyün çocukları 'Muhtar su ne zaman gelecek' diye soruyor, cevap veremiyorum. Suyu gelişi güzel şekilde bulup kullanmaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.  

  • 2734
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
47 yıllık çile!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Söğütlü Mahallesi kurulduğundan bu güne içme suyu bekliyor. Özel İdare Müdürlüğü döneminde içme suyu gözü tahsis edilen, 350 nüfuslu mahalle de yıllardan bu yana muhtarlar içme suyu şebekesi yaptırmak için mücadele etmelerine rağmen, bir türlü sonuç alamadılar. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Başkan Osman Gürün ve ilgili genel müdürlüğe de başvuran Mahalle Muhtarı Sezgin Çolak, sonuç alamadı. Mahalle sakinleri vurdurdukları artezyen yada akan dere sularından temin edip, bakır ve plastik şişelerle evlerine taşırken, şebeke suyuna hasret kaldıklarını vurguluyorlar. “Bu çağda susuzluk sadece bizim mahalle de var” diyen vatandaşların, MUSKİ Müdürlüğü’ne defalarca başvurmalarına rağmen sonuç alınamaması üzerine muhtar Sezgin Çolak, son kez Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve MUSKİ Genel Müdürlüğü ile görüştükten sonra yine çözüm alamayınca Fethiye MUSKİ Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. “Gerekirse eylem de yapacağım” diyen Muhtar Sezgin Çolak, “Söğütlü Mahallesi’nde doğduğumuz günden bu yana içme suyu yoktur” ifadelerini kullandı. 
Muhtar Sezgin Çolak,”2019 yılında muhtar oldum, köyüme su getirebilmek için büyük mücadele verdim. MUSKİ Genel Müdürlüğü ve vekillerimiz söz vermesine rağmen içme suyu yine gelmedi. İçme suyu gelmediği için bugün burada kameralara konuşuyorum. Pandemi döneminde, böyle bir zamanda milleti eve kapattığımız vakitte içme suyumuz yok, şebeke suyu yok. Ama bir türlü bu suya nail olamadık” dedi.  
Söğütlü Mahallesi’nin Fethiye’ye 35 km uzaklıkta yaklaşık 350 nüfuslu olduğuna dikkat çeken Muhtar Sezgin Çolak, “Su getirmek için yaptığım bütün çalışmalarımız geri tepti. Halen daha bir tarih veremediler, tarih veremedikleri içinde ben bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Aslında çok iyi bir şey değildir ama çaresiz kaldığımız için bu açıklamayı yapıyorum. Köyün kurulduğu günden beri içme suyumuz yok. Ben 47 yaşındayım 47 yıldır yok. Suları millet bulduğu yerden, çıkan yerlerden, bakırlarla, ıbrıklarla götürüyorlar. Şebeke suyu olmadığı için kullandığımız suyun sağlıklı olup olmadığını bilmiyoruz. MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurdum, 2009 yılında su gözümüz tahsis edildi. O zaman özel idare zamanıydı, o zaman 125 milyar TL para ayrılmış, yetmedi denilip, para geri gitmiş. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne geçtik. Bizzat Başkan Osman Gürün’ün kendisiyle konuştuk, derdimizi anlattık. ‘Tamam yapılacak’ dediler ama halen yapılmadı. 2019 yılında Mart’ın 31’nde muhtar oldum, o günden beri bütün çalışmalarım içme suyu şebekesi üzerinedir. Geçen hafta Cuma günü yazı gönderdiler, ‘İleriki günlerde talebiniz tekrar değerlendirilecek’ diye cevap geldi. Yapacakları bir tarih yok. Umudumuzu kestik. Ben de bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Bütün yetkililere duyuruyorum. Benim 350 vatandaşım var hepsi susuz. Ben mahalleme su istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Eğer benim devletim bunu yapamıyorsa demek ki biz Söğütlü Mahallesi olarak bu devletin ferdi değiliz. Ama herhalde yetkililerimiz de bu işi çözecektir. Biz bu devlete baba diyoruz, bizde onun oğluyuz. Kim ne derse desin biz bunu istemekte haklıyız” diye konuştu.  

47 yıllık çile!
47 yıllık çile!
47 yıllık çile!

Bakmadan Geçme