42 Kişiye sokağa çıkma yasağını ihlalden 36 bin 120 tl ceza uygulandı

Fethiye'de ki 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi kısıtlamayı ihlal edenlere ceza yağdı. 42 kişiye sokağa çıkma yasağını ihlalden dolayı 36 bin 120 TL para cezası kesilirken, 56 saatlik kısıtlamada toplam 82 bin 605 TL para cezası uygulandı. Fethiye'de İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile acil ihtiyaçlar dışında yaya olarak ya da araç ile çıkanların belgeleri denetlenirken, kısıtlamayı ihlal edenler cezasız bırakılmadı.

  • 1126
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
42 Kişiye sokağa çıkma yasağını ihlalden 36 bin 120 tl ceza uygulandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, 56 saatlik hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 17 noktada, 20 Ekip ve 119 personel ile gece, gündüz denetimlerde bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamasına muaf olanlar dışında belgeleri denetlenen vatandaşlardan kısıtlamayı delenler cezasız bırakılmadı. 
Edinilen bilgilere göre; Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, şehirlerarası 21 otobüste ki 135 şahıs HES Kodu kapsamında denetlenmiş olup, kısıtlama boyunca da 1989 araç kontrolünün gerçekleştirildiği öğrenildi. Evlerinde izolasyon altında ki 114 şahısta kontrol edilirken, sigara, maske, sosyal mesafe konularında yapılan uygulamada da 340 şahıs uyarıldı. Kısıtlama boyunca 42 şahsa sokağa çıkma yasağını ihlalden dolayı toplam 36 bin 120 TL idari para cezası uygulanırken, 4 şahsa maske takmaması nedeni ile toplamda 3 bin 600 TL idari para cezası kesildi. Yapılan kontroller ve denetimlerde Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği personelince 74 araca çeşitli eksiklikleri nedeni ile 42 bin 885 TL cezai işlem uygulanırken, Fethiye’de hafta sonundaki kısıtlamada toplam 82 bin 605 TL para cezası kesildiği öğrenildi. 

Denetimler esnasında görev alan ekipler tarafından vatandaşlara Covid-19 salgını ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi istenirken, şehir merkezinde de vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda anons yapılmak suretiyle Covid-19 kapsamında alınan tedbirlere uyulması ile ilgili olarak ikazlar yapıldığı belirtildi. (FATİH DERELİ)

Bakmadan Geçme