40 Milyon 600 Bin TL'lik Büyük Yatırım Hızla İlerliyor

Fethiye Belediyesi ve ADM arasında yapılan büyük işbirliği ile elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalar ile birlikte olumsuz hava şartlarında yaşanan elektrik kesintileri son bulacak ve yine yaz aylarında elektriğin yetersiz kaldığı, beyaz eşyaların zarar gördüğü tüm sorunlar da geçmişte kalacak.

  • 2451
40 Milyon 600 Bin TL'lik Büyük Yatırım Hızla İlerliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tuzla Mahallesi’nden başlayan çalışmalarda Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve ADM işbirliği yapıyor. Bu işbirliği sayesinde Fethiye genelindeki elektrik hatlarının 2020 yılı sonuna kadar yer altına alınması planlanıyor.

Fethiye Belediyesi ve ADM arasında yapılan elektrik hatlarının yer altına alınması projesi için toplamda 40 milyon 600bin TL’lik bir bütçe ayrıldı. Bu bütçenin 22 milyon 600bini 2019 yılı için kullanılırken, geri kalan 18 milyonluk bütçe ise 2020 yılı için ayrıldı.

Temmuz ayında başlayan ve bugüne kadar sürdürülen çalışmalar için 7 milyon 800 bin lira harcanırken, 2019 yılı sonuna kadar 14milyon 800 binTL’lik yatırım yapılacak. 2020 yılında yapılacak yatırım miktarı ise 18Milyon TL olup bu projenin 2020 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bu proje sayesinde Fethiye ilçe merkez mahallelerinin tamamına yakın kısmının elektrik telleri yeraltına alınmış olacak. Proje kapsamında ilk etapta Tuzla Mahallesi Kameraman Ali Uğur Caddesi – Adnan Menderes Bulvarı –İnönü Bulvarı ve Mustafa Kemal Bulvarı arasında kalan bölgedeki alanda 600. Sokakta elektrik hatları yeraltına alınmaya başlarken, yapılan çalışmalar vatandaşların takdirini topluyor.

ADM – Belediye işbirliğindeki çalışmaların ikinci etabı Foça Mahallesi, Civcili Ahmet Ağa Meydanı’nın etrafındaki cadde ve sokaklar olarak belirlenirken, üçüncü etapta ise, Eğitimci Kazım Yılmaz Caddesi – Sahil Yolu Cahit Gündüz Caddesi ve Tuzla Mahallesi Sadi Berkman Caddesi – Muzaffer Dontlu Caddesi – İnönü Bulvarı arasında kalan bölge olarak belirlendi. 

Fethiye’nin alt yapısı açısından büyük önem taşıyan elektrik tellerinin yer altına alınması çalışması için Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca büyük çaba harcamış ve uzun süren görüşmelerin ardından sonuca ulaşılmıştı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ADM ile 5 yıllık süreçte beraber hareket edeceklerini belirterek;  “Elektrik direklerinin Türkiye’nin hatta Dünya’nın en önemli turizm bölgelerinden birisi olan Fethiye’mizde çok çirkin görüntülere yol açmaktadır. Biz bu görüntüleri ortadan kaldıralım dedik. 5 yıl içerisinde Fethiye’nin birçok bölgesinde bu çirkin görüntülerden kurtulacak. Tuzla Mahallesinden başlayan çalışmalar devam ediyor. Ayrıca elektrik ile ilgili yaşan tüm sorunlar geride kalacak. Yolların üst yapısı konusunda ise Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışıyoruz.”dedi.

Bakmadan Geçme