4 TAKSİT SEVİNDİRDİ ANCAK YETERLİ DEĞİL!

Altında geçen ağustos ayında kaldırılan kredi kartına 4 taksit geri geldi. Düzenleme ziynet, takı ve mücevherat ürünlerini içeriyor.

  • 889
4 TAKSİT SEVİNDİRDİ ANCAK YETERLİ DEĞİL!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığının "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Mobilya, kuyum ve elektronik eşya satışlarında uygulanacak taksit sayıları artırıldı. Buna göre, perakende işletmelerce basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında 4 aya kadar taksitlendirme imkanı tanınırken, diğer kuyum satışlarında ise taksitlendirme yapılamayacak.

4 aya kadar taksitlendirme imkanı Fethiye’deki kuyumcuları hareketlendirdi. Düğün sezonuyla birlikte satışların arttığını kaydeden kuyumcular, özellikle düğün alışverişi yapanlar için taksit uygulamasını sevindirici olduğunu ancak taksit sayısının en az 12 aya kadar arttırılması gerektiğinin altını çizdiler.

Tufanlar Kuyumculuktan Mustafa Tahancı, “4 taksit kelepçe, zincir ve set takılarda var. Bilezik ve ziynet eşyasında 4 taksit uygulaması yok. Vatandaşlarımız bütün ürünlerde 4 taksit diye gelip alışveriş yapmak istiyor. Bizlerde onlara durumu anlatıyoruz. Ancak 4 taksit yeterli değil, taksit sayısı artmalı. Böylece vatandaşlar altın alırken daha rahat alabilecekler” dedi.

Özyer Sarrafiyede satış elemanı Kağan Bektaş, “Vatandaşlarımızın daha 4 taksit uygulamasından haberdar olmadığı için satışlara yansımadı. Ama inşallah taksit sayısı yükselir. Çünkü düğün alışverişleri başladı ve taksit imkânından yararlanıp alışveriş yapabilirler. Ancak taksiti vatandaşlarımızın keyfi şekilde kullanması taraftarı değiliz” dedi.

İstanbul seçimlerinin hemen ardından altın fiyatlarında yükseliş olduğunu kaydeden Bektaş, “Seçimden önce gün biz kontrol ettiğimizde 24 ayar has gram altın 257 liraydı. 25 Haziran’dan itibaren 24 ayar has gram altın 267 lira. Altın fiyatları her gün üstüne 3 lira koyarak devam ediyor” dedi.

Erbaylar kuyumculukta Mevlüt Erdoğan, “Taksitin olması gerekiyordu. Fiyatlarında yükselmesiyle birlikte satışlarda bize avantaj sağlıyor. Alışverişe hızlılık getirdi.  Ancak taksit sayısı ez az 10-12 taksit olmalıydı. Çünkü mobilyada 12 taksit, telefonda 8 taksit var” dedi.

Dünya genelinde altına olan talep arttığı için fiyatların yükseldiğini ifade eden Erdoğan, “Dünya genelinde altına talep var. Fiyatların yükselmesi bekleniyordu. Ama bu fiyatları TL karşılığı hiç bir zaman görmedi. Şuanda 1 gram altın 267 lira. Şuan zirvesinde ve daha da yükselecek. Vatandaşlar altına yatırım yapmalı. Altın, uzun vadede en karlı yatırım araçlarından bir tanesidir” dedi.

Bakmadan Geçme