3'ü Bir Yerde uygulaması Fethiye'de de başlatıldı 

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 3'ü Bir Yerde uygulaması Fethiye'de de uygulamaya konuldu.

  • 4109
3'ü Bir Yerde uygulaması Fethiye'de de başlatıldı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi'nden Fatih Dereli'nin haberine göre; İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 3’ü Bir Yerde uygulaması Fethiye’de de uygulamaya konuldu. Vatandaşları belge yükünden ve zaman kaybından kurtaran projede gereksiz kağıt israfı da önleniyor. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner; “Vatandaşlarımız kimlik, ehliyet ve pasaport işlemleri Fethiye’de de aynı anda yaptırabiliyor” dedi. 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Nüfus Müdürü Aysel Alıcı ve Şef Oğuzhan Okulu ile birlikte bir basın açıklaması yaparak; Fethiye Nüfus Müdürlüğü’nün vatandaşlarımıza aynı anda kimlik, ehliyet ve pasaport işlemlerini yaptığını açıkladı. Ayrıca Fethiye’de geçtiğimiz yıl Nüfus Müdürlüğü’nün 119 bin 778 işlem gerçekleştirdiğini de söyledi. Kaymakam Muzaffer Şahiner, “Bakanlığımızın, 2 Nisan 2018 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarıyla birlikte sürücü belgesi ve pasaportlarında Nüfus Müdürlükleri tarafından verilmesi amaçlanarak hayata geçirdiği 3’ü Bir Yerdeprojesi ile sürücü belgesi ve pasaport iş ve işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğünden alınarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmiştir” dedi. 

Kaymakam Şahiner, “Sürücü Belgesi, pasaport ve yeni çipli kimlik kartlarının tek bir masadan verildiği “3’ü bir yerde” uygulaması ile Bakanlığımız, vatandaşı belge yükünden ve zaman kaybından kurtarırken, gereksiz kağıt israfının da önüne geçilmesini sağlamıştır. Yeni uygulama ile Biyometrik fotoğrafın taranması, parmak izi ve imza işlemi MERNİS sistemi entegrasyonuyla kurumların istifadesine sunularak hazır hale getirilmiş ve bilgi paylaşımına başlanmıştır. T.C. Kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport başvurusunda bulunacak olan vatandaşlarımızın Alo 199 vatandaş hattından veya randevu portalı https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden randevu almaları, anlaşmalı bankalara gerekli ücretleri yatırmaları, son 6 ay içerisinde çekilmiş kişinin son halini yansıtan 1 adet biyometrik fotoğrafları ve geçerli nüfus cüzdanı, Pasaport ve Sürücü Belgeleri ile müracaat etmeleri halinde işlem tesis edilebilmektedir.Yeni kimlik kartlarının değişimi ile ilgili öngörülen süre 31.12. 2023 olup, Sürücü belgelerinin yenilenme tarihi ise 31.12. 2022 tarihine kadar uzatılmıştır. Yılın son aylarında yoğunluk oluşmaması ve mağduriyet yaşanmaması için özellikle son günübeklemeden kimlik kartları ve sürücü belgelerini değiştirmeleri hususunda muhtarlarımız tarafından mahalle sakinlerinin uyarılması büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. 
Ayrıca yapılan son düzenlemelerle Nüfus Kayıt Örneği, Yerleşim Yeri Belgesi (İkametgah) ve Tarihçeli Adres bilgileri raporlarının üretilmesi ve adres değişikliği işlemleri  e- devlet üzerinden elektronik imza ile yapılabilmekte olup E-devlet üzerinden alının belge ve gerçekleştirilen işlemlerde  nüfus müdürlüklerinden alınan belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup diğer kurum ve kuruluşlarca kabul edilmektedir.3’ü Bir Yerde uygulaması kapsamında, 01.01.2017 ile 31.12.2019 tarihleri arasında İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 89 bin 514 TC Kimlik Kartı; 20 bin 765 Sürücü Belgesi ve 9 bin 499 Pasaport olmak üzere toplam 119 bin 778 başvuru alınmıştır” ifadelerini kullandı. 


 

3'ü Bir Yerde uygulaması Fethiye'de de başlatıldı 
3'ü Bir Yerde uygulaması Fethiye'de de başlatıldı 
3'ü Bir Yerde uygulaması Fethiye'de de başlatıldı 
3'ü Bir Yerde uygulaması Fethiye'de de başlatıldı 
3'ü Bir Yerde uygulaması Fethiye'de de başlatıldı 
3'ü Bir Yerde uygulaması Fethiye'de de başlatıldı 

Bakmadan Geçme