• Haberler
  • Ekonomi
  • 31 Aralık'ta emeklilik dilekçesi verenler yüzde 30 daha fazla maaş alacak

31 Aralık'ta emeklilik dilekçesi verenler yüzde 30 daha fazla maaş alacak

2024 yılı sonunda emeklilik dilekçesini verenler, 2025 yılına sarkanlardan yüzde 30 daha fazla emekli maaşı alma avantajı elde edecek. 31 Aralık 2024'te dilekçe verenler, yalnızca 1 gün sonra dilekçe verenlere kıyasla çok daha avantajlı çıkacak. Bu farkın sebebi, emeklilik aylıklarının hesaplanmasında kullanılan formüllerin yılsonu itibarıyla değişmesi.

31 Aralık'ta emeklilik dilekçesi verenler yüzde 30 daha fazla maaş alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Gazetesi yazarı İsa Karakaş, bu konuyu ele alarak SGK'nın henüz resmi bir açıklama yapmadığını belirtti. Karakaş, "2024 yılında emeklilik dilekçesi veren bir sigortalının maaşı, 2025'te dilekçe veren aynı koşullardaki bir kişiden en az %30 daha yüksek olacak" dedi.

Emeklilik dilekçesini 31 Aralık 2024 tarihinde vermek, bu farktan yararlanmak için kritik bir tarih olarak öne çıkıyor. Yıllık enflasyon oranları ve Orta Vadeli Program (OVP) hedefleri dikkate alındığında, uzmanlar 2025 yılında yapılacak düzenlemelerin emekliler için büyük bir kayıp anlamına gelebileceğini ifade ediyor.

SGK'nın bu konuda yasal düzenleme yapması beklenirken, Karakaş "Bu durum, sosyal güvenlik sistemimizde önemli bir dönüm noktası olacak. 1 gün bile emeklilik maaşınızda büyük fark yaratabilir" şeklinde uyarıda bulundu.

Bakmadan Geçme