30 Ağustos'ta Fethiye'de El Emeği Şöleni 

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV)'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlediği el emeği ürünleri pazarı yoğun ilgi görüyor. Fethiye Kordon'da kurulan pazarda FETAV Müdürü Dilek Dinçer ve el emeği ürünler yapıp satan Esma Kerim, FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. 

  • 428

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV)'nın düzenlediği el emeği ürünler pazarı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan FETAV Müdürü Dilek Dinçer, "Tüm Fethiye’nin sizin nezdinizde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.

30 Ağustos'ta Fethiye'de El Emeği Şöleni 

Güzel bir akşam bayramı yaşıyoruz şu anda. Biz her yıl geleneksel olarak hem 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyoruz hem de Yaz Kermesi düzenliyoruz. Etkinliğimiz 2 gün sürecek. Katılım çok güzel, çok memnunuz. Çok güzel ürünlerimiz var. Yiyecekten tutun el sanatlarına kadar birçok çeşit var. Hem katılımcılarımız mutlu, hem de biz mutluyuz. Herkesi kermesimize bekliyoruz. Ayrıca Yaşam İçin Yarış projemiz var. Kanser konusunda farkındalık yaratmak için hazırladığımız bir proje. Bu sene 8.'si gerçekleşecek olan koşumuz var. Bu koşu öncesinde standımızı açtık. Yaşam İçin Yarış tişörtleri ve bilekliklerini satışa sunduk. 13 Ekim'de gerçekleşecek koşumuz için hazırlıklarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

30 Ağustos'ta Fethiye'de El Emeği Şöleni 

Pazarda tezgahı bulunan Esma Kerim ise, "Fetav’ın 30 Ağustos Sergisi için buradayız. Ben Rattan Grubu ile geldim. El yapımı ürünler sergiliyoruz. Bugün ilk günümüz, herkesi bekliyoruz. Rattan, esnek özelliğe sahip bir palmiye türünün örülme işleminin adıdır. Bize Vietnam’dan geliyor. Biz bu palmiyeleri su ile yumuşatarak ip haline getiriyoruz. Tek tek elimizde örerek istediğimiz şekli veriyoruz. Tüm Fethiyelileri sergimize bekliyoruz." dedi.

30 Ağustos'ta Fethiye'de El Emeği Şöleni 

Bakmadan Geçme