3. Lig kulüpleri TFF'ye başvuru yapma kararı aldı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yayınladığı Futbola Geri Dönüş Öneri Protokolü kapsamında liglerin 12-13-14 Haziran'da başlayacağı açıklanmıştı. Bu tarihin çok erken olduğunu düşünen TFF 2. ve TFF 3. Lig ekipleri Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yapma kararı aldı. Görüşlerini aldığımız Fethiyespor Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, 'Burada önceliğimiz insan sağlığı. Salgın tehdidi devam ediyor' şeklinde açıklamalarda bulundu.  

  • 1138
3. Lig kulüpleri TFF'ye başvuru yapma kararı aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yayınladığı Futbola Geri Dönüş Öneri Protokolü kapsamında liglerin 12-13-14 Haziran’da başlayacağı açıklanmıştı. Bu tarihin çok erken olduğunu düşünen TFF 2. ve TFF 3. Lig ekipleri Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru yapma kararı aldı. Görüşlerini aldığımız Fethiyespor Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, “Burada önceliğimiz insan sağlığı. Salgın tehdidi devam ediyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.  
 
Korona virüsü salgını nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun akıbeti belli oldu. TFF Yönetim Kurulu ile toplantı yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir, tarihi kararı açıkladı ve Süper Lig, TFF 1., 2. ve 3. Lig ile Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) 12-13-14 Haziran’da başlayacağını bildirdi. TFF’nin ligleri başlatma kararına ilişkin tartışmalar devam ederken, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekiplerinden TFF’ye başvuru yapma kararı geldi.
Korona virüsü salgınının tam olarak kontrol altına alınmadığını düşünen TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekiplerinin yöneticileri, 12-13-14 Haziran'da başlayacak olan liglerin 11 Temmuz haftasında başlamasının daha uygun olacağını TFF’ye görüş bildirecek.

Telefonla görüştüğümüz Fethiyespor Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, “Burada önceliğimiz insan sağlığı. Salgın tehdidi devam ediyor. Ligler biraz daha geç oynanabilir. 2. ve 3. Lig’de 89 takımın büyük çoğunluğu liglerin oynanmamasını istiyor. TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can ile aynı görüşteyiz” dedi.  

Alınacak kararların herkesi memnun etme şansı olmadığına değinen TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, “Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal derler ya öyle bir durum. Birisi kötü olacak burada ya da pandemiyi kimse görmeyecek, herkes maça çıkacak. 6 hafta sonra kaç kişi sağ kalırsa kalacak. Öyle bir durum. Ne yapılırsa bir sorun çıkacak burada. Kimseyi memnun etme şansınız yok. Bu iş çok zor, bence ligler oynanmaz” şeklinde görüş belirtti. 

Bu sezonun bir şekilde bitirilmesini istediklerini belirten Can, “Bu sezonun bir türlü bitmesini istiyoruz. Ya oynanarak bitsin ya oynanmadan. Bizim temennimiz sezonun oynanmadan bitmesi yönünde. Son 6 maçı oynamayalım, birinciler direkt çıksın, ikinci sıra ile dokuzuncu sıra arasındakiler play-off oynasın. 89 kulübe iki şık sunduk. Yüzde 73’ümüz bunu kabul etti. Birinci tercihimiz son 6 maçı oynayıp ligi bitirmek, ikinci tercihimizde düşmenin olmamasını ama ödülün olmasını istedik. Şu anda mesela Kocaelispor, Samsunspor, Karacabey gibi kulüplerin hakkı yenmesin istedik. Bu konuda son kararı TFF Yönetim Kurulu verecek” değerlendirmesinde bulunmuştu.
 

Bakmadan Geçme