23 Nisan Fethiye'de de coşkulu geçecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 101. yıl dönümü Fethiye'de de anlam ve önemine uygun olarak coşkulu şekilde kutlanacak. Bu yıl da pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılım sağlanarak yüz yüze ve çevrim içi etkinliklerle kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk sunma töreni, Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde yapılacak. 

  • 2493
23 Nisan Fethiye'de de coşkulu geçecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 101. yıl dönümü Fethiye’de de planlanan etkinliklerle coşkulu şekilde kutlanacak. Covid 19 tedbirleri altında, Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde 23 Nisan Cuma günü saat 10:30’da yapılacak olan törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, anıta çelenk sunacak. Törenin sunuculuğunu Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muammer Şahin yapacak. Çelengin konulmasının ardından Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu gerçekleştirilecek. İstiklâl Marşımızla birlikte Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’ un 23 Nisan konulu mesajı okunacak. Ardından öğrenciler, şiirler okuyacak ve İlçe birincisi olan 23 Nisan Çocuk Şarkısı çalınacak. Çelenk Sunma Törenine Atatürk Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu, Vali Recai Güreli Ortaokulu, Fethiye Ortaokulu, Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu, Özel Ata Ortaokulu, Özel Hatem Ortaokulu, Özel Bahçeşehir Ortaokulu ve Özel Fethiye Ortaokulu okullarına ait Türk Bayrakları ve pandemi nedeniyle birer öğrenci ile katılacak.
23 NİSAN ETKİNLİKLERİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muğla BİLSEM öğrencileri tarafından Bilim Kurulu oluşturularak toplantı yapmaları sağlanacak, yapılan toplantının video kaydı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından yayınlanacak. 
Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında öğrenciler, evlerini, balkon ve pencerelerini Türk Bayrağı, Atatürk Posteri ve fotoğraflarla süsleyerek bayram coşkusunu evlerinde yaşamaları sağlanacak. Covid-19 salgın haritasında ilimizin kırmızıdan mavi renge dönüştürülebilmesine dikkat çekmek adına süslemelerde tüm öğrenciler tarafından mutlaka MAVİ BALON asılması sağlanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülecek olan bu çalışma #evdebayramşenliği hashtagi ile Okul Müdürlüklerine ait resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanması sağlanacak. Etkinlik Nisan ayı sonuna kadar devam edecek. Ayrıca resmi ve özel tüm okullarda 23 Nisan’da gün boyu çocuk şarkıları çalınacak.
OKULLAR AYDINLATILACAK
Bu arada, Fethiye’de bulunan resmi ve özel tüm okulların 23 Nisan 2021 Cuma saat 20.00’den itibaren aydınlatılması sağlanacak ve 20.21’de de İstiklal Marşı’mızın okullarımızın ses sistemlerinden çalınması sağlanacak. 
23 NİSAN OTOBÜSÜ
Muğla Valisi Sayın Orhan TAVLI’nın himayelerinde yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Otobüsünün ses sistemi ve görsellerle hazırlanarak 23 Nisan Çocuk Şarkılarının çalınması ve Covid-19 tedbirleri kapsamında Fethiye’de de dolaştırılması sağlanacak. 

 

Bakmadan Geçme