'23 Nisan 100. Yıl Çocuk Karavanı' Tamamlandı

Seydikemer'de yaşayan ressam Ali Rıza Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla '23 Nisan 100. Yıl Çocuk Karavanı' hazırlığını tamamladı. Ressam Başarır, '23 Nisan 100. Yıl Çocuk Karavanı' adını verdiği karavandan elde ettiği geliri 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm' kampanyasına bağışladı. Çocuk karavanını boyalarla rengarenk yapan ressam Başarır'a Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Özel Kalem Müdürü Hasan Çetin sürpriz doğum günü düzenlediler.

  • 1033
'23 Nisan 100. Yıl Çocuk Karavanı' Tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM’nin açılışının 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün talimatı üzerine ‘23 Nisan 100. Yıl Çocuk Karavanı’ hazırlığına başlayan Ressam Ali Rıza Başarır, evinin bahçesinde yaptığı çalışmanın sonuna geldi. Karantina günlerinde karavanı boyayarak zamanını geçiren Başarır, 15 günde bitirdiği karavandan elde edeceği geliri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’m’ kampanyasına bağışladı. 

Rengarenk boyalarla boyadığı ‘23 Nisan 100. Yıl Çocuk Karavanı’ hazırlıklarını tamamlayan ressam Ali Rıza Başarır’a Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Özel Kalem Müdürü Hasan Çetin, Sosyal İşler Müdürü Kasım Gürbüz evinde ziyaret ederek doğum günü sürprizi yaptılar. 69 yaşına giren Başarır, bu sürpriz karşısında oldukça şaşırırken duygu dolu anlar yaşadı. 
Ressam Ali Rıza Başarır, “Seydikemer Belediyemizin yaptırmış olduğu 23 Nisan 100. Yıl çocuk karavanının çalışmalarını yapıyoruz. Başkan yardımcımız Mustafa Ali Türkan onun direktifleriyle elimizden geldiği kadar yapıyoruz. Yakup başkanımın isteği üzerine bunu hazırlıyorum ve bunun maliyetini de devletimizin başlatmış olduğu Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına bağışlıyorum. Allah devletime zeval vermesin. Bu hastalıktan bütün Türkiye’mizi ve Dünyamızı korusun” dedi.
Başkan yardımcısı Mustafa Ali Türkan: “23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. yılına denk gelen bu 23 Nisan etkinliklerinde kullanılmak üzere bir sanat karavanı, resim karavanı hazırlığı yapıyorduk. Ama maalesef ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bir virüs sıkıntısından dolayı ileriki bir dönemde bunu kutlayacağız. Ama sanat karavanımız Ali Rıza abinin ellerine sağlık bitti. Ve bugün kendisinin doğum günü olması sebebiyle yaptığımız ziyarette bizde sanat karavanının son halini gördük. Ve kendisi sağolsun bu karavandan kazanacak olduğu parayı da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve önderliğiyle kurulan Biz Bize Yeteriz Türkiye’m kampanyasına bağışladı. Ben bu yüce gönüllü, sanat adamına tüm Seydikemer halkı adına bir kez daha tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Yeni yaşında nice mutlu seneler diliyorum. Ve bu örnek davranışı içinde kendisine teşekkür ediyorum,  tebrik ediyorum” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme