• Haberler
  • Ekonomi
  • 2025'te Emekli Olacaklara Kötü Haber…. Maaşlar Yüzde 30 Daha Düşük Olacak

2025'te Emekli Olacaklara Kötü Haber…. Maaşlar Yüzde 30 Daha Düşük Olacak

Yıl sonu enflasyon tahminlerinin gerçekleşmesi durumunda, 2024 yılında emeklilik dilekçesi verenler, 2025 yılında dilekçe verenlere göre yüzde 30 daha yüksek maaş alacak.

  • 291
2025'te Emekli Olacaklara Kötü Haber…. Maaşlar Yüzde 30 Daha Düşük Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıl sonu enflasyon tahminlerinin gerçekleşmesi halinde, 2024 yılında emeklilik dilekçesi verenler, 2025 yılında emekli olacaklardan yüzde 30 oranında daha yüksek maaş alacak. Emeklilik dilekçesi verilen tarihteki güncelleme katsayısı, emekli maaşlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerinin tutması durumunda, bu fark daha da belirginleşecek.

Cumhuriyet gazetesinden Eylül Barut’un haberine göre, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yetkilileri bu durumun adaletsiz olduğunu ifade etti. Yetkililer, mevcut sistemdeki bu maaş farkının mutlaka düzeltilmesi gerektiğini belirtti. "Hükümetin bu konuda resmi bir açıklama yapıp yapmadığı net değil, bu yüzden vatandaşlar tedirgin. TÜED olarak önerimiz, prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olan kişilerin emekli maaşlarının, emekli oldukları yıl fark etmeksizin eşit olmasıdır" şeklinde konuştu. Bu durumun emekliler arasında büyük bir maaş farkına neden olabileceği vurgulandı.

Bakmadan Geçme