• Haberler
  • Ekonomi
  • 2025'te Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Maaş Artışı Hesapları Başladı

2025'te Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Maaş Artışı Hesapları Başladı

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı, asgari ücretliler ve emeklilerin yılbaşı maaş zammını merakla beklemesine neden oldu. İstanbul'daki kira, akaryakıt ve diğer yaşam maliyetlerinin yükselmesi, emekliler ve asgari ücretlilerin bütçelerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Bu nedenle, Ocak 2025'te yapılacak maaş artışları şimdiden hesaplanmaya başlandı.

  • 628
2025'te Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Maaş Artışı Hesapları Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2025 yılı için planlanan zam oranları hakkında bilgiler kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı. Mynet'in haberine göre, hükümet yetkilileri ve bakanlıklar yıl sonunda asgari ücret ve emekli maaşları için hazırlıklara başladı. İlk belirlemelere göre, zam oranının yüzde 20 civarında olması bekleniyor.

Ocak 2025'te asgari ücrete yapılacak artışın yüzde 15 ile yüzde 20 arasında olacağı ifade ediliyor. Bu durumda, asgari ücretin 20 bin TL seviyesini geçerek yaklaşık 20 bin 400 TL olması öngörülüyor. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında belirlenen 2024 asgari ücreti net olarak 17.002 TL olarak açıklanmıştı. Ancak, bu yıl sene ortasında bir ara dönem zammı yapılmadı ve çalışanlar, maaş artışı için Ocak 2025'e odaklanmış durumda.
 

Bakmadan Geçme