• Haberler
  • Ekonomi
  • 2024'ü Doğru Bilen Uzman Erdursun' dan 2025 Asgari Ücret Zammı Tahmini

2024'ü Doğru Bilen Uzman Erdursun' dan 2025 Asgari Ücret Zammı Tahmini

2024 yılı için asgari ücrette ara zam beklentileri karşılık bulmadı ve işçilerin umutları kırıldı. Orta Vadeli Program da işçi kesimi için pek iç açıcı görünmüyor. Daha önce 2024 yılı asgari ücret zammını doğru tahmin eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2025 yılı için endişe verici bir tahminde bulundu.

  • 407
2024'ü Doğru Bilen Uzman Erdursun' dan 2025 Asgari Ücret Zammı Tahmini
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Artan aylık enflasyon oranları, düşen alım gücü ve hayat pahalılığı karşısında ezilen işçiler, 2025 asgari ücret zammına dair beklentilerini yüksek tutuyor. Ancak "piyasacı" ekonomistler, asgari ücretin artırılmaması gerektiğini vurgularken, işçi kesimi maaşlarında iyileştirme talep ediyor.

Özgür Erdursun, 2024 yılı zammını doğru bilmesinin ardından gözlerin çevrildiği bir isim haline geldi ve 2025 için de Orta Vadeli Program (OVP) ışığında öngörülerini paylaştı. Erdursun, işçileri üzecek şu ifadeleri kullandı:
“Ocak ayında asgari ücrette bir artış olacak. Temmuz ayında zam yapılmadı, ancak enflasyon hedefinin üzerinde gerçekleşirse, asgari ücretin en fazla 20 bin TL olacağını tahmin ediyorum. Orta Vadeli Program’da enflasyon hedefi belirlendi ve memur ile emekli maaşlarına yapılacak zamlar da zaten netleşmiş durumda.”

Pandemi sonrası dönemde yılda iki kez asgari ücret zammı yapılırken, yeni ekonomi politikaları ve Mehmet Şimşek’in uygulamaları doğrultusunda 2025 yılında asgari ücrete sadece bir kez zam yapılması bekleniyor.

Bakmadan Geçme