2020 Patara Yılı Sevinçle Karşılandı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan: 'Kültür ve Turizm Bakanlığı, Patara Antik Kenti'ni 2020 yılı teması olarak belirledi. Sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinen Patara Plajı, Muğla'mızın Seydikemer ilçesi ile Antalya'nın Kaş ilçesinin sınırlarında yer alıyor. Muğla'mıza ve Antalya'mıza hayırlı uğurlu olsun.'

  • 1003
2020 Patara Yılı Sevinçle Karşılandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Gökcan; “ muhteşem doğası, binlerce yıllık tarihi, çölleri aratmayan kumsalı, dünyanın en eski meclis binası ile bilinen ve her yıl binlerce kişiyi kendisine çeken Patara Antik Kenti’nin  2020 yılında daha çok konuşulacağını, Muğla ve Antalya  Turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020 yılını Patara yılı olarak ilan etmesi turizmcilerimiz ve hemşerilerimiz tarafından sevinçle karşılanmıştır”  dedi.

 2018 Troya Yılı, 2019 Göbeklitepe Yılı ile bu bölgelerde önemli çalışmalar yapıldığını, tanıtıma büyük destek verildiğini ve turist sayısında büyük artış sağlandığını kaydeden Milletvekili Gökcan; “2020 yılı Patara yılı ile hem bölgemizi hem de antik kentimizi dünya turizmine daha iyi tanıtacağız. Turist sayısını artırmak ve gelen turistlere en iyi hizmeti vermek için turizm sektörüne ve acentalara da büyük görev düşmektedir. Bu konuda hazırlık ve çalışmalar yapılacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan; 2020 Patara Yılının ilan edilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a teşekkür ederek şunları kaydetti.

Yaklaşık 18 kilometre uzunluğa sahip olan Patara Plajı, adını Patara Antik Kenti'nden almaktadır. ‘Noel Baba’ olarak da bilinen Aziz Nicholaos’un doğum yeri ve çocukluğunun geçtiği yer olan Patara, Likya Birliği şehirlerinin temsilcilerinin buluştuğu dünyanın en eski meclis binasına da sahiptir. Bugüne kadar onlarca eşsiz tarihi eserin ortaya çıkarıldığı Patara, UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesi'nde bulunan Xanthos vadisinde denize açılabilecek tek yer özelliğini taşıyor.

Tiyatro, tarihi deniz feneri, ana cadde, hamamlar, Roma zafer takı, Tepecik mezarlığı, bazilika ve çeşitli tapınaklarla tarihi açıdan büyük zenginliğe sahip antik kentte bulunan dünyanın en eski demokratik meclis binası olarak bilinen Patara Meclis Binası, TBMM tarafından restore edilerek ziyarete açıldı.
Bütün bu tarihi, coğrafi ve turistik özellikleri ile büyük bir kültürel miras olan Patara Antik kenti 2020 yılında Muğla turizmine de önemli katkılar sağlayacaktır. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğimize inancımız tamdır.” 
 

Bakmadan Geçme