• Haberler
  • Güncel
  • 2'inci Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

2'inci Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Fethiye Belediyesinin organizatörlüğünde, Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi'nce başlatılan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu'nun destek verdiği Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali başladı.

  • 214

2'inci Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Ünlü şefleri, akademisyenleri, gazetecileri ve yazarları Fethiye'de bir araya getiren Festivalde renkli görüntüler ortaya çıktı. Açılışta ilk konuşmayı yapan Şef Maria Ekmekçioğlu,’’ Güzel Fethiye’mizde bu güzel akşamüstü Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivalimizin açılışına onur verdiniz, hoş geldiniz. Herkesi burada görmek beni çok mutlu ediyor çünkü biz bu festival için çok uğraştık. 1,5 ay hazırlık yaptık ve şimdi de açılışını yapıyoruz.’’dedi. 

2'inci Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı ise,’’ Türk-Yunan halkları çok uzun yıllardır iç içe yaşamış, aynı coğrafyayı paylaşmış, damak zevkleri ve yemek zevkleri ortak iki milletiz Ortak yemeklerimiz, mezelerimiz ve kültürümüzle iki yaka tek mutfak gibiyiz. İlk yıl düzenlenen festivalimiz bir arada ne işler başarabileceğimizin provası gibi olmuştu. Bu yıl 2. Sini düzenliyoruz. İnanıyorum ki her yıl büyüyen ve daha geniş kitlelere ulaşan bu festival Ege’ nin iki yakasındaki şehirlerimize örnek olacaktır.’’ şeklinde konuştu’’.

2'inci Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Konuşmalarını yapmak için kürsüye gelen Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca,’’  Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, sizlerin, Fethiye’ ye gönül vermiş olan tüm STK’ ların ve Fethiye’ ye değer katan ticari anlamda markalaşmış ürünleri pazarlayan bütün üreticilerle birlikte hepimiz buradayız. Ne mutlu ki biz, iki yakayı birleştiriyoruz. İki yaka ezelden beri dostumuz olan daha önce Kayaköy’ de yaşamış Yunan dostlarımızla bu festivali gerçekleştiriyoruz. Nasıl Maria ve Meryem dastarı, kilimi aynı tezgahta dokumuşsa, biz dedik ki aynı sofrada neden oturmayalım, bu kültürel birliği neden sağlamayalım dedik. Bu işe gönül vermiş kişilerle geçen yıl oturduk 1 hafta içerisinde çok güzel bir festival hazırladık. Bu yıl bunu genişlettik. Atina’ dan, Rodos’tan, Mikonos’ tan gelen Yunan dostlarımız ile birlikte basın, şeflerimiz ve belediye başkan yardımcımızla beraber daha güzel bir etkinliğe imza attık’’. İfadelerini kullandı.

2'inci Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı2'inci Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı2'inci Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı2'inci Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Bakmadan Geçme