• Haberler
  • Güncel
  •  1922 yılında Kayaköy'den göç edenlerin, akrabalarından hüzünlü ziyaret 

 1922 yılında Kayaköy'den göç edenlerin, akrabalarından hüzünlü ziyaret 

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki tarihi Kayaköy'ü, 1922 yılında göç edenlerin akrabaları ve yakınları ziyaret etti. Ziyarette duygusal anlar yaşandı.

  • 71

 1922 yılında Kayaköy'den göç edenlerin, akrabalarından hüzünlü ziyaret 

Fethiye’de bulunan Kayaköy mahallesini 1922 yılında göç edenlerin, akrabaları ve yakınlarının oluşturduğu 100 kişilik bir grup ziyaret etti. Ziyarette hüzünlü ve duygusal anlar yaşandı.

 1922 yılında Kayaköy'den göç edenlerin, akrabalarından hüzünlü ziyaret 

Ziyarete gelen Eva Achlasi Atina’dan geldiğini ve atalarından kalanları görmek istediğini ifade etti. “Ben Atina’ dan geliyorum. Orada Likya Derneğimiz var. Likya Derneğin amacı daha çok Likya tarihini araştırmaktır. Özellikle Makri yani şimdiki adıyla Fethiye, burada Kayaköy’de yaşamış ailemi temsil ediyorum. Leivissi Köyü yani Kayaköy tamamen Hristiyan bir köy ve buranın her yeri bizim köklerimizle dolu. Fethiye’de de hem Hristiyan, hem Yahudi hem de Müslüman cemaatlerimiz vardı. Ama tabii köyümüz yüzde 100 Hristiyan’dı. Her sene Atalarımızın evlerini ziyaret ederken duygulanıyoruz ve çok seviniyoruz. Özellikle yeni kuşak gençlerimiz görmek istiyorlar. Her ailede bir göç hikâyesi var. Bu bölge biliyorsunuz mübadil değil göçmen bölgesidir. 1922 yılında Eylül ayında göç yapıldı. Acı ve hüzünlü hikayeler var. Yani buraya gelmek bizim için çok önemlidir. Leivissi (Kayaköy) ve Makri (Fethiye) tamamen Rum kökenli olduğu için burada da yunanca konuşuyorduk, döndük yine Yunanca konuşuyoruz. Burada Türk dostlarımızla konuşurken Türkçe konuşuyorduk o yüzden Türkçem çok iyi değil ama anlaşılır”şeklinde konuştu.

 1922 yılında Kayaköy'den göç edenlerin, akrabalarından hüzünlü ziyaret  1922 yılında Kayaköy'den göç edenlerin, akrabalarından hüzünlü ziyaret 

Bakmadan Geçme