12 Yaşındaki Kelebek Hastası Metecan Yardım Bekliyor

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Metecan Görgüç vücudunda kelebek hastalığının neden olduğu yaralarla yaşam mücadelesi veriyor. Metecan 'ın babası Emin Görgüç, '12 yıldır yardım için kapı kapı gezdim, televizyon programlarına çıktım ama süreklilik halinde destek alamadım.' dedi

  • 2935
12 Yaşındaki Kelebek Hastası Metecan Yardım Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milas İlçesi Kırcağız Köyü’nde yaşayan 12 yaşındaki Metecan Görgüç, doğduğu günden bu yana halk arasında “kelebek hastalığı” olarak bilinen Epidermolizis Bülloza hastalığının neden olduğu yaralarla yaşam mücadelesi veriyor. Sırtındaki derinleşen yarayla durumu kötüye giden Metecan’a tek yardım eli Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi tarafından uzatıldı.
Metecan’ın hayatını dört duvar arasında geçirdiğini belirten baba Emin Görgüç, “Metecan doğduğundan beri kelebek hastası. Doğduğundan beri ara ara hastanelerde yattı. İlk doğduğunda ‘bu çocuk yaşamaz’ dediler. Tedavi sürecinde yaraları ve derisi iyice kalkıyor. Herkes akıl vermek için arıyor. Akıl vermek için aramasınlar. Ben yüzüme vurmayacakları şekilde yardım istiyorum. Yapılan yardımlar orada burada anlatılmasın. Yükümüz Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Hanımın üzerinde. 1 yıl boyunca kremlerimizi alıyor. O da sonuçta bir dernek. Sadece ona yük olmak istemiyorum. 12 yıldır kapı kapı geziyorum. Devletimizden yardım istiyorum. Para dilenmiyorum sadece yardım istiyorum” dedi.
 “DESTEKTE SÜREKLİLİK İSTİYORUM”
Bu süreç içerisinde tüm kamu kurumlarının kapısını çaldığı ama gelen yardımların devamı olmadığını belirten baba Görgüç, “Bakanlıklar, Valilik, Sağlık Müdürlüğü bir sürü kapıya gittiğim ama yardımların devamı gelmdi süreklilik ile devam edecek yardım bekliyoruz. Herkes dinledi, yardımcı oldu ama devamı gelmedi. Verilen sözler havada kaldı. Bu süreçte de çocuğum hastanede ve artık ölüm ortamı başladı. O korkuyla Valiliğe gittim. Esengül Hanımla görüştüm ama artık onunda elinden gelen bir şey yoktu. Cüzi bir rakam para verdiler. Ellerinden de bir şey gelmiyordu. Bakanlık toplantılarına katıldım ve yasa çıkaramadıklarını söylediler. Bazı insanların bu yasayı kötü niyetle kullanıyor diye olan bize oluyor. Birçok kapı çaldım, birçok yere gittim. Öyle böyle derken 30 bin liraya yakın para alabildim devletten. Cumhurbaşkanımızla görüşecektim ama olmadı. En ağır vaka bende ve Muğla’da tek benim çocuğum bu hastalığı yaşıyor” dedi.
BEYAZAY DERNEĞİ EL UZATTI
Yaklaşık 1 yıldır Metecan’ın ilaçlarını karşılayan Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı, desteklerinin devam edeceğini belirterek, “Metecan, Türkiye’de ender rastlanan bir hastalıkla yaşam mücadelesi veriyor. Biz de Türkiye Beyazay Derneği olarak, 1 senedir düzenli olarak, Metecan’ın ilaçlarını almasına yardımcı oluyoruz. Bu yardımımızın sürekliliği devam edecek hatta artarak da ilerleyecek. Metecan canımız, ciğerimiz. Bizler de elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 

12 Yaşındaki Kelebek Hastası Metecan Yardım Bekliyor
12 Yaşındaki Kelebek Hastası Metecan Yardım Bekliyor

Bakmadan Geçme