'112 evladın ve yakınından daha çabuk gelir'

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından 112 acil çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla her yıl yapılan tanıtım çalışmalarına Menteşe'den başlandı.

  • 581
'112 evladın ve yakınından daha çabuk gelir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşlara acil bir durumla karşılaştıklarında kimi arayacaklarına yönelik sorulara en çok evladımı, yakınlarımı ararım cevabının verildiği öğrenildi. Vatandaşlara önce 112 hattını araması gerektiği ifade edilerek, '112 evladından/yakınından daha çabuk gelir' sloganı hatırlatıldı.
 Bu kapsamda Menteşe ilçesinde kurulan pazarda yapılan çalışmada yaklaşık 2 bin vatandaşa , acil durumda tek 112 hattının aranmasının yeterli olacağı, polis, ambulans, jandarma, itfaiye, orman yangını, AFAD ve Sahil Güvenlik için tekrar ve farklı numaraların aranmasına gerek bulunmadığı anlatıldı. 
Yine özellikle 65 yaş üstü vatandaşların, ihtiyaçları için ilçelerdeki Vefa Sosyal Destek ekiplerine 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden ulaşabilecekleri, salgın döneminde HES uygulaması ya da 112 üzerinden kurallara uyulmaması ile ilgili ihbarlarını, 24 saat süresince yapabilecekleri hatırlatıldı.
 

Bakmadan Geçme