Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Normalleşme Sürecine Geçti 

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde Muğla ve ilçelerindeki özel hastaneler içinde pandemi hastanesi olarak görev yapan Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi bu görevini başarıyla tamamlayıp, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren normalleşme sürecine geçti.

  • 12899
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Normalleşme Sürecine Geçti 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde Muğla ve ilçelerindeki özel hastaneler içinde pandemi hastanesi olarak görev yapan Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi bu görevini başarıyla tamamlayıp, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren normalleşme sürecine geçti. Pandemi dönemi devam ederken, Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde tüm polikliniklerde ve cerrahi branşlarda normalleşme başlatıldı. Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Mesul Müdürü Dr. Öztürk Günal, “1 Haziran itibariyle eski çalışma düzenimize döndük. Bütün branşlarımız ve birimlerimiz hizmet veriyor. Gün içerisinde 08.30-17.30 arasında bütün polikliniklerimiz açıldı. Ayrıca bizim başlatmış olduğumuz gece poliklinikleri saat 16.00-23.00 arasında Dahiliye, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları alanlarında devam etmektedir” dedi.

PANDEMİ SÜRECİNİ ANLATTI 
Mesul Müdür Dr. Öztürk Günal pandemi hastanesi sürecini anlatarak, “10 Mart tarihinde ilk PCR testi pozitif olan hastanın tespiti ile beraber ülkemizde de pandemi süreci başladı. Biz Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi olarak hastalık Çin’den diğer ülkelere yayılmaya başladığında hastanemizde pandemi kurulu oluşturulup gerekli planları yaptık.
Sonrasında Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirleri ve sürekli güncellediği Kovid-19 rehberine göre çalışmalarımızı yaptık. Kişisel Koruyucu Ekipman stoklarımızı tamamladık.
Bu süreçte hastanemizde Kovid-19 olası hastaları için özel bir kat oluşturduk, o katta çalışacak yardımcı sağlık görevlilerini belirledik. Ameliyathanede ayrı bir oda ve ayrı bir doğum odası oluşturduk. Kovid-19 olası hastalar ile diğer hastaların izolasyonunu sağladık.
Hastanemizin girişini tek girişe (acil girişi) indirdik. Girişte triaj (yönlendirme-ayırma) bölümü seçtik, ziyaretçi ve refakatçi sınırlaması yaptık. Girişte tüm hasta ve refakatçıların ateş ölçümü ve Kovid-19 açısından sorgulamaları yapılıp, olası ya da şüpheli hastalar izolasyon odasına alındılar. Muayene ve tetkikleri orada yapıldı. Bu işlemler hala devam etmektedir. Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi olarak bu süreçte ayrıca belirtmek isteriz ki hiçbir çalışanımızın hak kaybına (ücretsiz izin, işten çıkarılma, ücret azaltılması) uğramasına izin verilmedi. Kişisel Koruyucu Ekipman ihtiyacı yaşatılmadı. Bu açıdan yönetimimize buradan teşekkürlerimizi bildiririz” ifadelerini kullandı. 

HASTA KABULÜNE BAŞLANDI
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nin pandemi hastanesi olarak görevini başarıyla tamamladıktan sonra normalleşmeye hasta kabulü ve poliklinik muayenesine geçiş yaptıklarını söyleyen Günal, “Normalleşme sürecine 1 Haziran 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi doğrultusunda geçiş yaptık. Hastanemize bu dönemde hasta kabulünde hedefimiz tüm hastaların randevu alarak gelmeleridir. Bu şekilde hastanede bekleme sürelerinin azalmasını sağlamak istiyoruz. Randevusuz gelen hastalarımıza da imkânlar dâhilinde yardımcı oluyoruz” dedi. 

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA HERKES GELEBİLİR
Kovid-19 şüphesi olan hastalara karşı yaklaşımlarını da alınan tedbirlerle anlatan Dr. Öztürk 
Günal, “Hastalarımızı yine triaj alanında karşılayıp, ateşlerini ölçüyoruz ve şikayetlerini sorgulayıp, Kovid-19 şüphesi olan hastalarımızı triaj alanının yanındaki izolasyon odasına alıyoruz. Bu hastalarımızın muayene, tetkik işlemleri orada yapılıyor. Kovid-19 şüphesi ile yatmaları gerekirse hastane içinde belirlenmiş koridor ve asansörler kullanılarak ilgili izole odalara alıyoruz. Diğer hastalarımızı ilgili polikliniklere yönlendiriyoruz” diye konuştu. 

TÜM POLİKLİNİKLER VE CERRAHİ HİZMETTE 
Poliklinik çalışma saatleri ve hizmet verilen branşları da ayrıntılı şekilde anlatan, fizik tedavi ve cerrahi işlemlerin de bir plan dahilinde başladığını ifade eden Günal, “1 Haziran itibariyle eski çalışma düzenimize döndük. Bütün branşlarımız ve birimlerimiz hizmet veriyor. Gün içerisinde 08.30-17.30 arasında bütün polikliniklerimiz açıldı. Ayrıca bizim başlatmış olduğumuz gece poliklinikleri saat 16.00-23.00 arasında Dahiliye, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları alanlarında devam etmektedir. Bütün cerrahi işlemler gerekli tedbirler alınarak özellik durumları değerlendirilerek belirli bir plan dâhilinde yapılmaya başlanmıştır. Hastaların ameliyatlarının öncelik değerlendirmesi yapılmaktadır. Şöyle ki hastanın yaşı, kronik hastalığı, ameliyatının gecikmesinin hastalık progresyonuna etkisi, ameliyat süresi vs. değerlendirilerek ertelenmemesi gereken ameliyatlar yapılmaktadır. Tüm hastalarımızda olduğu gibi ameliyat hastalarımız tek kişilik odalarda kalmakta ihtiyaç varsa 1 kişinin refakatine izin verilmekte hem ameliyat öncesi hem ameliyat sonrası işlemler mümkün olduğu kadar kısa tutulmaktadır. Bu süreçte ameliyathane de alınacak enfeksiyon kontrol önlemleri her zamankinden daha titiz olarak Bakanlığımız Rehberleri doğrultusunda yürütülmektedir. Fizik Tedavi Ünitemizde de tüm diğer birimlerinde olduğu gibi tedbirler alınarak (sosyal mesafe, temizlik, maske, havalandırma) yeniden hizmet vermeye başlanmıştır” şeklinde konuştu. 

MASKE, MESAFE, HİJYEN ÖNEMLİ
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nin kafeterya hizmetlerinde Kovid-19 önlemlerinin alınarak faaliyete başladığını vurgulayan Günal, tüm hastalar ve yakınlarının gönül rahatlığıyla Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nden sağlık hizmeti alabileceğini belirtti. Günal, “1 Haziran 2020 tarihindeki normalleşme süreci ile beraber kafeterya hizmetlerimizde Bakanlığın açıkladığı çalışma şartları doğrultusunda tüm tedbirler alınarak hizmet vermeye başlamıştır.
Bütün hastalarımız için gerekli tüm tedbirleri aldığımıza hastaneye gelmekten çekinmemelerini rahatlıkla ifade edebiliriz. Bizim de hastalardan bir isteğimiz var hem hastane dışında hem de hastane içerisinde maskeyi uygun kullanıma, sosyal mesafe kurallarına ve kişisel hijyene azami hassasiyeti göstermelerini istiyoruz” dedi. 
 

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Normalleşme Sürecine Geçti 
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Normalleşme Sürecine Geçti 
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Normalleşme Sürecine Geçti 
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Normalleşme Sürecine Geçti 

Bakmadan Geçme