Çocuklar, 'Kovan Başı Eğitimlerle' Teknolojinin Zararlarından Kurtuluyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde teknolojinin çocuklar üzerindeki zararlı yanlarını daha aza indirmek amacıyla 'Kovan Başı Eğitimi' gerçekleştirildi.

  • 1150
Çocuklar, 'Kovan Başı Eğitimlerle' Teknolojinin Zararlarından Kurtuluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim ve Yayım Birimi, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Kayadibi Muhtarlığı Şehit Er Feruz Zorlu Ortaokulu öğrencileriyle “Kovan Başı Eğitim” gerçekleştirdi.

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde teknolojinin çocuklar üzerindeki zararlı yanlarını daha aza indirmek amacıyla “Kovan Başı Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitimlerdeki temel amaç evde ya da okulda teknoloji ile zaman geçirirken hareketsiz ve doğadan uzak kalan öğrencilere doğayı sevdirmek. 

Kovan Başı Eğitimleri almak için Seydikemer’in Kayadibi Mahallesi’nde bulunan kovan alanlarına gelen öğrenciler, öncelikler arıcıların giydikleri kıyafetleri giydiler. Arıların oluşturduğu peteği inceleyen öğrenciler, cam kavanozlarda saklı balları kokladılar. Kovan başında arı ürünlerinin tadına bakan öğrenciler sağlık açısından faydalarını öğrenince çok şaşırdı. Beslenmelerinde mutlaka arı ürünü bulunduracaklarına ve arkadaşlarına da bu konuda örnek olacaklarına söz verdiler. 

Eğitimler hakkında bilgi veren Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, “Teknoloji her yaştan insan ve özellikle çocuklar için oldukça cezbedici ve hayatı kolaylaştırıcı bir alandır, oldukça faydası bulunmaktadır. Fakat fazlası insanlarda ve özellikle çocuklarda teknoloji bağımlılığına neden olabilmektedir. Okul çağı çocuklarımızla yaptığımız etkinliklerin esas amacı, doğadan ve topraktan gittikçe uzaklaşan teknolojiye bağımlı hale gelen çocuklarımıza tekrar doğayı sevdirmek, toprağa dokunmalarını sağlamak, tarımı tanıtmak, doğa bilinci oluşturmak, tarladan sofraya gıda güvenliğini anlatarak daha duyarlı olmalarını sağlamaktır. Zamanının büyük kısmını evde ya da okulda teknolojinin sunduğu imkânlarla geçiren çocukların hareketsizlikten kaynaklanan bedensel ve ruhsal sorunlarının önüne geçmek ve hayatı doğayı çevresindeki objelerle kendisi veya diğer objeler arasındaki ilişkiyi internet veya televizyon aracılığı ile değil bizzat doğada yaşayarak öğrenmesini amaçlamaktadır” dedi. 

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Eğitim-Yayım Birimi Personelleri verdikleri bilgilerde şunları söylediler; “Kayadibi Mahallemizde 20 öğrencimizle gerçekleştirdiğimiz kovan başı eğitimde öğrencilerimiz, arılar ile bitkiler arasındaki ilişkileri gözlemleyerek insan, bitki ve böceklerin birbiri ile uyumunu, bitkinin rengi ile böcek arasındaki ilişki, doğadaki biyolojik dengenin ve türler arasındaki sürekliliğin önemini bizzat gözlemleyerek öğrendi. İleride edineceği meslek ve sosyal yaşamındaki ilişkiler konusunda en güzel öğretmen olan doğanın nasıl bizlere rehberlik edebileceği bilincine erişti. Kovan başında uygulamalı yapılan eğitimde; “ hayatın devamlılığı için arıların önemi, arı korkusunu yenme, sağlıklı beslenmede arı ürünlerinin yeri” gibi konular işlendi. 20 öğrencinin katıldığı etkinlikte Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından diktirilen arıcı kıyafetlerini giymek öğrencilere çok farklı ve güzel anlar yaşattı. Eğitimi veren Personelimizin arılarla ilgili verdiği bilgiler ve çocukların ilginç şaşırtan soruları eğitimin akılda kalıcı ve ilginin yüksek olmasına neden oldu.” 

Bakmadan Geçme