Küçük Halit İçin Uygun İlik Aranıyor

Fethiye'de 'ağır kombine immün yetmezliği' teşhisi konulan 1 yaşındaki Halit için kan ve kök hücre seferberliği başlatılıyor.

  • 7686
Küçük Halit İçin Uygun İlik Aranıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de “ağır kombine immün yetmezliği" teşhisi konulan 1 yaşındaki Halit için kan ve kök hücre seferberliği başlatılacak.

Fethiye’de yaşayan Hatice - Halil Güldür çiftinin 1 yaşındaki oğulları Halit'in bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan "ağır kombine immün yetmezliği" teşhisi konulan bebek için kan ve kök hücre seferberliği başlatılacak. Cuma günü Kızılay tırı Fethiye'nin Çamköy Mahallesinde kan ve kök hücre bağışı alacak. Güldür ailesi, tüm duyarlı vatandaşları bu kampanyaya katılmaya davet etti.

Fethiye'nin Çamköy Mahallesinde yaşayan tekniker olan Halil Güldür ile eşi Hatice Güldür, 2017 yılında dünyaya gelen bebekleri Halit'in doğumdan sonra rahatsızlanması üzerine götürüldüğü hastanede "ağır kombine immün yetmezliği" teşhisi konuldu.

Bağışıklık sistemi çöken ve vücudu enfeksiyonlara karşı direncini kaybeden küçük Halit’in tedavisi için kök hücre arayışı devam ediyor. Kızılay Kan Merkezi tarafından Kızılay tırı, Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Fethiye'nin Çamköy Mahallesinde kan bağışı ve kök hücre örneği alacak. Uygun ilik bulunması için ailesinden hastanede doku örnekleri alınan Halit’in annesi Hatice ile yarım uyumlu olduğu belirlenmişti. Halit’e annesinden yapılan ilik nakli bir süre sonra başarısız oldu. Halit bebeğin annesi ve babası şimdide duyarlı vatandaşlardan Halit'in hayata tutunabilmesi için uygun ilik bekliyor.Baba Halil Güldür, yaptığı açıklamada, Halit’in doğumdan sonra bir süre kuvözde kaldığını ve doktorların immün yetmezliği teşhisi koyduğunu belirtti.Kendisinden eşinden ve kızından Halit için doku örneği alındığını belirten Güldür, “Annesi yarım uyumlu olduğu için birinci nakilde annesinden aldılar ama birinci naklimiz tutmadı. Yabancı ülkeden iki ilik vardı ancak onlarda olumsuz çıktı” dedi. Cuma günü kan bağışı ve kök hücre tespiti için Kızılay tırının Çamköy Mahallesinde konuşlanacağını söyleyen Halil Güldür, ''Tüm vatandaşlarımızı kan ve kök hücre bağışı yapmaya davet ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

İLİK NAKLİNİN VERİCİYE ZARARI VARMI... TIKLAYIN.. 

 

Bakmadan Geçme