Türkiye'nin eğlence odaklı yelkenli tatili Fethiye'de

Tatili otel odasından sahile yürümeden hemen teknenin odasından denize kendini bırakmak isteyenler için Türkiye'nin ilk eğlence odaklı yelken tatili, Fethiye'de başladı.

  • 4320
Türkiye'nin eğlence odaklı yelkenli tatili Fethiye'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tatili otel odasından sahile yürümeden hemen teknenin odasından denize kendini bırakmak isteyenler için Türkiye'nin ilk eğlence odaklı yelken tatili, Fethiye'de başladı. Fethiye Ece Marina'da bir araya gelen 156 genç tatilci, 22 yelkenli tekne ile Göcek ve çevresindeki cennet koylara sınırsız eğlence amacıyla tatile çıktı.


Türkiye'de hemen hemen ilk kez gençler arasında yapılan bir organizasyon ile ''More Than Sail'' Daha Fazla Yelken amaçlı tatil projesi başlatıldı. Sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen 156 genç, 22 yelkenli tekne ile 7 gün 6 gece Fethiye, Göcek, Dalaman arasındaki cennet koyları gezip sınırsız eğlenceler gerçekleştiriyor. İlki geçtiğimiz gün Fethiye-Ece Marina'da başlayan proje ile Türkiye'nin en büyük katılımlı ilk eğlence odaklı yelken tatili olan More Than Sail ile Fethiye ve Göcek'in cennet koyları geziliyor. Fethiye Ece Marina'dan çıkışın ardından Help Beach, Göbün, Sarsala, Boynuzbükü, Ölüdeniz koyları birer gün aralıkla dolaşılıp tekrar Fethiye Alesta Beach'te noktalanacak olan bu Türkiye'nin ilk yelkenli tekne grubu ile tatil projesinde, denizde adeta yelkenler bir havuz yaratırken; açık büfe kahvaltıdan özel öğle ve akşam yemeklerine kadar, hemen her koydaki sınırsız eğlenceli gecelerin her şey dahil toplam fiyatı kişi başı 4 bin 200 ile 4 bin 790 TL arasında değiştiği öğrenildi. Bu tatil projesi içerisinde hemen her gün çeşitli yarışmalar, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken; her gün “iyi ki kazanmışız” dedirtecek sürpriz bir hediye paketi de sunuluyor.  Hemen her gün 2-3 saat süren yelken eğitimlerinin de verildiği koylarda, deniz oyuncakları ile tekneler arasında ödüllü yarışmalar yapılıyor. Özellikle Göbün Koyu'nda ıssız ve sakinliğin tadı, sahil restorantında fasıl ekibi ile beraber meyhane ortamına dönüştürülüp yıldızların altında unutulmayacak bir geceye akılıyor. Fethiye’nin bir şirketi olan mod catering firmasına ait bir teknede mutfak gibi kullanılıp yemekler ve kahvaltılar deniz üzerinde bu teknede yeniliyor. Boynuzbükünde Jabbar'ın canlı performansı ve ardından Dj performansların olduğu Self-Expression Partisi’nde her tekne takım olarak kendilerini ifade edecek kostümler giyerek muhteşem bir gece eğlencesi yaşıyor. Özel Yoga hocasının öncülüğünde kahvaltının ardından ağaçların arasında yapılacak yoga ile eğlencelerin yorgunluğu atılırken; tekneler yelken açarak Gemile Koyu'na doğru yarışa da başlayacaklar. Tatilin Gemile Koyu'nun ardından Fethiye Alesta Beach'teki son gecede ise kapanış gecesi bir parti ile noktalanacak. Bu son gecede Can Gox konseri ve Dj performansları yer alacak. Yetkililer; Türkiye'nin en büyük yelkenli grup tatilinin dönem dönem yapılmaya devam edeceğini, yurtiçi ve yurtdışından gençleri yelken, deniz ve tatili sevdirmeyi amaçladıklarını belirttiler.


Uzak yol kaptanı Tayfun Ürkmez yönetiminde 22 yelkenli tekne, yaz boyunca değişik grupları masmavi sularda gezdirecek ve unutamayacakları tatil yaşatacak.

Bakmadan Geçme