80 Hayal 80 Fotoğrafta Anlatıldı

Seydikemer Kabaağaç İlkokulu, Üsküdar Amerikan Lisesi ve Fethiye Galatasaraylı İş Adamları Derneği'nin ortak projesi olan Hayal Evi projesi Fethiye'de sergi ile tanıtıldı. ''Hepiniz bizim hayallerimiz'' fotoğraf sergisinin açılışına yoğun ilgi oldu.

  • 3650
80 Hayal 80 Fotoğrafta Anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Kabaağaç İlkokuluna tabanı 40 metrekare, doğal ahşap malzemeden yapılmış ek bir binayı hayal evi inşa etmek için çıkılan yolda içindeki teknolojik ekipmanlar, boya malzemeleri ve kitaplar ile öğrencilere hayallerine yönelik çalışabilecekleri ve farklı ilgi alanlarını görüp deneyebilecekleri bir atmosfer yaratmayı hedefleyerek öğrencilerin bir bir hayalleri öğrenilip Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk tarafından fotoğraflandı.

Bu fotoğraflar hem kitap haline getirilirken; hem de açılan bu sergide halk ile buluşturuldu. Başta Şeker bank olmak üzere Zorlu, Yapı Kredi, Metlife gibi önemli firmaların destek verdiği bu farkındalık projesinde 80 öğrencinin 80 hayali yer aldı. Hayaller arasında sörfçü, astronot, hakim, savcı, kalp cerrahı, beyin cerrahı, öğretmen, asker ve futbolcu olmak gibi hayaller yer alırken; her bir fotoğraf da farklı bir öğrencinin hayalini yansıtıyor.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezindeki serginin açılış törenine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, Şeker bank Genel Müdürü Gökhan Ertürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Galatasaraylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder, Şeker bank Fethiye Şube Müdürü Mehmet Nuri Pihava ve Kabaağaç İlkokulu öğrencileri ve velileri katıldılar.

''MASUM HAYALLERİNİ HATIRLATACAK''

Proje lideri Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk, yaptığı açılış konuşmasında ''Bu projeyi hayata geçirirken benim için en önemli şeylerden biri bu projeyi öğrenciler için kalıcı kılmaktı. Projenin kalıcılığını sağlamak için fotoğraflardan daha iyi bir yöntem düşünemedim. Kendim İstanbul'da kimi fotoğraf proje ve sergilerinde yer almış olduğumdan hayal evi projesine de fotoğraf yönünü eklemeye karar verdim. Bu yolda ilerledikçe fark ettim ki çektiğim fotoğraflar projeyi sadece kalıcı yapmayacak, aynı zamanda öğrencilerin hayallerine yönelik adımlar atma konusunda teşvik edecek ve belki bundan yıllar sonra öğrencilerin evlerinin veya ofislerinin bir köşesinde hayallerini anlattıkları fotoğrafları veya sergi kitabını bulup gülümseyerek çocuklarının ve masum hayallerini hatırlamalarını sağlayacaktı'' dedi.

''HAYAL EVİ İNŞASI DEVAM EDİYOR''

Kabaağaç İlkokul Müdürü Yelda Leblebici de ''Her öğrencinin en iyi eğitimi alması kadar en doğal bir şey yoktur. Öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri için okul bahçesine hayal evi inşaatımız devam ediyor. Hayal evini de tamamlayıp öğrencilerimizin hayallerini hiç unutmaması adına açacağız'' ifadelerini kullandı.

''HAYALLERİ ÖNE ÇIKARILACAK''
Galatasaraylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder ise ''Hayal evi projesi, öğrencilerin hayallerini keşfedip, hayallerine yönelik çalışabilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Seydikemer Kabaağaç İlkokuluna doğal ahşap malzemeden yapılmış hayal evi inşası devam ediyor. Projemize destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz'' dedi.

 

Bakmadan Geçme