ŞEHİDİN İSMİ OKULDA YAŞATILACAK

1997 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri aracın, PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayına çarpması sonucu şehit düşen İsa Topal'ın ismi, şehadetinin yirmi birinci yılında, Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki bir okula verildi.

  • 4692
ŞEHİDİN İSMİ OKULDA YAŞATILACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1997 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri aracın, PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayına çarpması sonucu şehit düşen İsa Topal’ın ismi, şehadetinin yirmi birinci yılında, Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki bir okula verildi.

1997 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri aracın, PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayına çarpması sonucu şehit olan 9 askerin arasında bulunan şehit İsa Topal’ın ismi memleketi Seydikemer’de yaşatılıyor. 21 yıl önce henüz daha 22 yaşındayken terör örgütü PKK’nın hain tuzağıyla şehit düşen İsa Topal’ın ismi Seki Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne verildi. Seki Çok Programlı Anadolu Lisesi adıyla hizmet veren okulun ismi, düzenlenen törenle Seki Şehit İsa Topal Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Törene Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin ve üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü İsa Eseoğlu, AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Jandarma ilçe Komutanı Yzb. Mehmet Şenyiğit, şehit İsa Topal’ın babası Mehmet Topal, annesi Hatice Topal, kardeşi Mahmut Topal, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner törende yaptığı konuşmada; “Öncelikle 2018-2019 eğitim öğretim yılının Seydikemer ve Fethiye’mize hayırlı olsun. Bizler eğitim öğretimle ilgili gerekli görevlendirmeleri ve toplantıları yaptık. Ama bizim siz sevgili öğrencilerimizden bir isteğimiz var: bundan sonraki süreçte başta öğretmenlerimiz olmak üzere anna ve babalarımızı dinliyoruz. Derslerimize en iyi şekilde çalışıyoruz. Bu memleketi, bu vatanı, bu bayrağı dalgalandırmak için canlarını feda eden şehitlerimize layık birer nesil olmaya çalışacağız. Biz sizlerden onu bekliyor onu istiyoruz” dedi.

Vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin isimlerini okullarda yaşatılması gerektiğini ifade eden Şahiner, “Fakat onlarında bizden istedikleri bu vatana en faydalı işler yapmak. Bizde bunun için gayret edeceğiz.  Gençlerimizden de bunu bekliyoruz. Şehitlerimizin isimlerinin unutulmaması, maddi manevi hatırlamak, dualarda anmak hepimizin görevi. 21 yıl önce 22 yaşındayken aramızdan ayrılan İsa Topal şehidimize Allah’tan Rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Muğla İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Bozkurt, “Şehitlerimizi unutmamak, unutturmamak, ebediyen yaşatmak için isimlerini okullarıma veriyoruz. Bu okulumuzda bundan sonra apayrı bir değer olacak bizim için. Hepinize saygılar sunarken; bu toprakları bize yurt edinmemizi sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk, şehidimiz İsa Topal ve diğer tüm şehitlerimizi sayı ve şükranla anıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme