ORKA GRUP, FETHİYE'DE BÖLGENİN EN BÜYÜK TEMA PARKINI KURUYOR

Orka Oteller Genel Müdürü ve Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ercan Torunoğulları, ciddi bir turizm patlaması yaşandığını kaydederek, Avrupa'daki yabancı ortaklarını Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ettiğini, ülkemizde ciddi yatırım alanlarına yabancı yatırımcının acil olarak getirilmesi gerektiğini, bunun için Avrupa ülkeleri ile Rusya'ya Türkiye'nin iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

  • 9835
ORKA GRUP, FETHİYE'DE BÖLGENİN EN BÜYÜK TEMA PARKINI KURUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orka Oteller Genel Müdürü ve Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ercan Torunoğulları, ciddi bir turizm patlaması yaşandığını kaydederek, Avrupa'daki yabancı ortaklarını Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ettiğini, ülkemizde ciddi yatırım alanlarına yabancı yatırımcının acil olarak getirilmesi gerektiğini, bunun için Avrupa ülkeleri ile Rusya'ya Türkiye'nin iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.Torunoğulları Ölüdeniz Ovacık mevkiine bölgenin ilk ve en büyük tema parkını gerçekleştireceklerini de ifade etti.

Türkiye ve Avrupa'da başta turizm sektörü olmak üzere önemli yatırımları bulunan Orka Oteller Genel Müdürü ve Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ercan Torunoğulları, dolar ve dövizdeki artışa karşın yabancı yatırımcıların acil olarak Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini, bunun için de Avrupa ülkeleri ile Rusya'ya Türkiye'nin anlatılması gerektiğini ifade etti. Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerindeki yatırımlara ara verip daha çok Türkiye'de yatırım yapmaya başladıklarını ifade eden Ercan Torunoğulları, ''Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile yurtdışındaki yabancı ortaklarımızı da Türkiye'de yatırım yapmaları konusunda davet ettik. Fethiye Ovacık Mevkiine Orka World adında büyük bir tema park yatırımı gerçekleştiriyoruz'' dedi.


''FIRSATLAR ÜLKESİ''

Orka Oteller Genel Müdürü Ercan Torunoğulları, “Türkiye fırsatlar ülkesi. Şuan TL düşüşte ama Türkiye’ye gelen turist sayısı düşmedi. Ciddi bir turizm patlaması yaşıyoruz. Gelecek yıllarda da ülkemize gelen turist sayısında artış olacağını öngörüyoruz. Türkiye sadece turizm anlamında değil, birçok konuda yatırım yapılması için cazip bir konumda.  Yabancı yatırımcılar içinTürkiye’de çok ciddi yatırım alanları var. Bu anlamda yabancı yatırımcılara, Türkiye’yi anlatmak gerekiyor. Avrupa’da da Türkiye’de yatırım yapacak para var. Bunun için Avrupa’ya, Rusya’ya Türkiye’yi anlatmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE'YE PARA ÇEKMENİN YOLLARINI BULMAMIZ LAZIM''

Avrupa’daki yabancı ortaklarını Türkiye’de yatırım yapmaya davet ettiklerini kaydedenTorunoğulları;''Biz Torunoğulları ailesi ve Orka Grup olarak sadece Türkiye’de yatırım yapan bir aile değiliz. Aynı zamanda Avrupa’da da çok ciddi iş yapan bir grubuz. Ama Türkiye’deki yatırımlarımıza ara vermedik. Aksine daha çok Türkiye’de yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çünkü şuan ülkemizinde yabancı yatırımcıya ihtiyacı var. Ülkenin de yurt dışından John’un, Peter’ın, George’nin parasını alıp Ahmet, Mehmet’e veriyoruz. Dolayısıyla böyle yatırımcılara ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylemleri bu yönde. Daha çok Türkiye’ye yatırım yapılması gerekiyor. Bizde yatırımlarımızı Türkiye’ye yapıyoruz. Ve yurt dışındaki yabancı ortaklarımızı da Türkiye’de yatırım yapmaları konusunda çağırıyoruz. Tabi sıkıntılar, zorluklar olacak. Normal dönemde herkes yatırım yapıyor. Ama önemli olan bu zor süreçte ülkeye yatırım yapmak. Bu dönemde Türkiye’ye daha çok para çekmenin yollarını bulmamız lazım… Bu konuda sadece Orka Grup olarak bize değil ülkedeki tüm iş adamlarına ve Avrupa’daki ve dünyadaki Türk iş adamlarına görev düşüyor.Milliyetçilik duygusu şuan ortaya çıkmalı. Ve ülkemizin yanında yer alarak daha çok yatırım yapmalıyız ki ülkemiz bu zor durumu atlatsın. İnanıyorum ki ülke olarak da bu zor durumu en kısa sürede atlatacağız” diye konuştu.

''BÖLGENİN EN BÜYÜK TEMA PARKI''

Bölgeninilk ve en büyük tema parkını Fethiye-Ovacık'ta inşa edeceklerini, projenin hazırlandığını ifade eden Ercan Torunoğulları; “Fethiye çok güzel bir bölge. Buraya gelen yerli ve yabancı misafirler Fethiye’nin doğasına güzelliğine geliyor. Ben dünyanın pek çok bölgesini gezdim. Gezdiğim yerlerde değişik büyük tema parklar ve su parkları gördüm. Orka Şirketler grubu olarak bizde de böyle bir fikir oluştu ve bölgemize Fethiye’nin Ovacık mevkiine Orka World (Orka Dünyası) adında büyük bir tema parkı kazandıracağız. Bu tema parkın içinde büyük bir su dünyası olacak. Geçmişteki farklı dünyaların uygarlıkların yapıları da olacak. Bölge turizmine büyük katkı sağlayacak. Fethiye’nin tanıtımına büyük katkı olacak. Önümüzdeki mayıs ayında inşallah açacağız” diye konuştu.


''PROJE ÇİZİMİ 3 YIL SÜRDÜ''

Projenin çizim aşamasının 3 yıl sürdüğünü belirten Torunoğulları, “Bu 3 yılda Dubai, Meksika, Amerika gibi farklı farklı yerleri gezdim. İddialıyız! Fethiye’ye güzel bir yatırım kazandıracağız. Bu tür yatırımlara devam edeceğiz” dedi

Bakmadan Geçme