Jandarma'dan Kaçak İnşaat Nöbeti

Muğla'nın Fethiye İlçesi Kayaköy'de imar barışı kanunundan yararlanarak mantar gibi kaçak inşaatlar başlatılınca jandarma tarafından kaçak inşaatlara karşı nöbet başladı.

  • 2110
Jandarma'dan Kaçak İnşaat Nöbeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Fethiye İlçesi Kayaköy'de imar barışı kanunundan yararlanarak mantar gibi kaçak inşaatlar başlatılınca jandarma tarafından kaçak inşaatlara karşı nöbet başladı. Kayaköy'e giriş ve çıkışlarda nöbet tutan jandarma, inşaat kamyonlarını denetleyip ruhsatı olmayanların inşaatlarına geçiş izni vermiyor.

Geçtiğimiz günlerde Muğla'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'da en fazla kaçak yapının Fethiye'de olduğunu ifade ettikten sonra Muğla Valiliği tüm Muğla ve İlçeleri'nde imar barışını fırsat sayıp kaçak inşaata başlayanlara karşı önlemler almaya başladı. En fazla kaçak yapının bulunduğu iddia edilen Kayaköy'de jandarma giriş ve çıkışlarda inşaat kamyonları ile diğer inşaat malzemesi taşıyan araçları mercek altına aldı. Jandarma bölgede 7/24 nöbet tutarken, belediye zabıta görevlileri de zaman zaman denetimler gerçekleştiriyor. Ruhsatı olmayan inşaatların malzeme araçlarına geçiş izni verilmezken Kayaköy Mahallesinde devletin kamu arazisine yapılan bir bina yapan kişi tarafından yıkıldı. Muğla Valiliğinin önümüzdeki günlerde kaçak binaların yıkımı ile ilgili olarak yoğun bir çalışma başlatılacağı da öğrenilirken; Mahalle Muhtarı Metin Ekiz, ''Kaçak binalara karşı devlet yakın takipte. Köyümüzün devlet arazilerine yapılmış olan binalar ilk fırsatta yıkılacak.
Kayaköy mahallesinde devletin kamu arazisine yapılan bir bina yıkıldı. Bu kamu arazisinin yıllardır köylünü harman yeri olarak kullandığı boş bir arazi olan yere bir vatandaş tarafından ev yapıldığına dair tespit sonucu yıkım kararı alındı. Yıkım vatandaşın kendisi tarafından gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde kaçak binaların yıkımı ile ilgili büyük bir hareket bekleniyor'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme