İyi Parti Metin Ergün : İstifalar Yanlış Yansıyor

24 Haziran'da yapılan seçimlerde İYİ Parti'den Muğla Milletvekili seçilen Metin Ergün, beraberinde İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ve yönetim kurulu üyeleri ile İlçe Teşkilatlarına teşekkür ziyaretlerinde bulundu.

  • 1740
İyi Parti Metin Ergün : İstifalar Yanlış Yansıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Metin Ergün; ''Bir hanımefendiyi Cumhurbaşkanı yapana kadar yolculuğumuz devam edecektir'' ifadelerini kullandı.


24 Haziran Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde ilk kez seçmenden oy isteyen İYİ Parti'den Muğla Milletvekili seçilen Metin Ergün, teşkilatları ziyaret ederek seçim boyunca yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Beraberinde İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye İYİ Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Metin Ergün'ü İlçe Başkanı Suat Aybek ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Muğla'da İYİ Parti'den Milletvekili seçilen Metin Ergün, ''Bir hanımefendiyi Cumhurbaşkanı yapana kadar yolculuğumuz devam edecektir'' ifadelerini kullandı.


''BASKIN SEÇİMDİ''
 

Ergün; ''Seçim neticesinde bir burukluğumuz oldu. Çünkü hedef çıtamız çok yüksekti. Çıtamız, sayın genel başkanımızı  Cumhurbaşkanı  yapmaktı. Partimizi de 1.parti yapmaktı. Niyetimiz, gayretimiz buydu. Bizim bu hedefe ulaşacağımızı  görenler biz daha mahalle, köy temsilcilerini bile oluşturmadan, henüz parti yeni yeni kurulurken hemen erken seçim kararı aldılar. Yanlış söyledim,baskın seçim. Tekrar yanlış söyledim, baskının baskını bir seçim kararı aldılar. Bu sizin yaptığınız yolculuğu durdurmak içindi. İlk seçimde sayın Genel Başkanımızı, Cumhurbaşkanı yapamadık. Çünkü daha yeni yeni başlıyorduk, yeni yeni örgütleniyorduk, hazır değildik. 1 Nisan kongresini yaptık ve her şeyi değiştirdi. Öyle bir gösteri yaptınız ki biz buradayız dediniz. Ve bu yürüyüşü yok etmek için bir seçim yaptılar'' dedi.
 

''SİZLERLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Metin Ergün, ''Bir hanımefendiyi Cumhurbaşkanı yapana kadar yolculuğumuz devam edecektir'' diyerek; ''Sizlerle çalışmaya devam edeceğiz. Ben  partinin kurucusu olarak ve Muğla Milletvekili olarak söyleyebilirim, bir yok sayma hareketiyle karşı karşıya kaldık ve sizler sayesinde İYİ Parti var oldu. Şimdi İYİ Parti'yi görmek zorundalar, dikkate almak zorundalar. Artık Mecliste olan, grubu olan bir siyasi parti Muğla’ya gelecek olursa, 100 binin üzerinde oy aldık. Daha da fazla olabilirdi. Sokaktaki, pazardaki, esnaftaki sevgimiz  3 Milletvekillilik bir ilgiydi. Bunu realite edemedik. Bunun değişik sebepleri var'' dedi.
 

''İSTİFALAR YANSITILDIĞI GİBİ DEĞİL''

Ergün, İYİ Parti'den istifa haberleri ile ilgili olarak sorulan bir soruya da; ''İstifalar basına yansıdığı gibi değil. Toplam 12 kişinin ismi verilmişti. Bu 12 kişinin yarısından fazlası istifa etmemiş, kendileri dile getirdiler. İsterseniz açıklama yapalım dediler, gerek yok dedik. Bunlar siyasi partilerde olur biter. Eski İlçe Başkanı arkadaşımız Milletvekili adayı olmak için istifa etmişti. Olamayınca partiden istifa etmeyi  tercih etti. 12 tanenin 7 tanesi istifa etmemiş durumda. Geriye kaldı, 5 kişi bunların 2’si de ailevi sebeplerden istifa ettiler. Yani geriye kaldı 3 istifa eden'' diye konuştu.
 

''İYİ YERLERE GELECEĞİZ''


İlçe Başkanı Suat Aybek de ''Partimizi uzun solukta daha iyi yerlere getireceğiz'' diyerek; ''Gemiyi ilk fareler terk edermiş. Biz bunlardan olmayacağız. Tüm enerjimizi yine İYİ Parti'ye harcayacağız. Daha iyi yerlere getireceğiz'' dedi.


''İÇİMİZ BİRAZ BURUK''


İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ise ''100 binin üzerinde oy aldık. Bunu hep beraber başardık. 24 Haziran'da beklentimiz daha fazlaydı. Bu yüzden içimiz biraz buruk. Türkiye genelinde aldığımız oydan daha fazla almayı umut ediyorduk. Bugünlere nerden geldik, bunu da bilmeliyiz. Yine çok çalışıp partimizi daha da yükselteceğiz'' dedi.

Bakmadan Geçme