Hemşireler Gününü Kutluyor

Hemşireler haftası Fethiye'de de kutlanıyor. Hemşireler haftası nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

  • 1312
Hemşireler Gününü Kutluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Törene Fethiye Sağlık bilimleri fakültesi dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Pınar Çicekoğlu, Devlet hastanesi başhekimi Yavuz Okulu, Öğretim görevlileri, Hemşireler ve özel hastanelerin yetkilileri katıldı. Törende konuşan Fethiye Sağlık bilimleri fakültesi dekanı Fatmagül Yur umut ediyoruz ki toplumumuzun hak ettiğine inandığımız kapsamlı, nitelikli, güvenilir hemşirelik hizmetini ulaşabilmesinde hizmetin sunumuna imkan verecek sağlık hizmeti sunum sisteminin yapısı kadar temel hemşirelik eğitimi çalışma ve istihdam koşulları emek karşılığında hak edilen ödeme ve güvenliği, çalışma ortamlarına hemşire meslektaşlarımız kavuşabilsin. Ülkemizde ki ve dünya da ki tüm hemşirelerin hemşeriler gününü kutluyorum dedi. 

Hemşirelik bölüm başkan yardımcısı Dr. Pınar Çicekoğlu’da “Herkes için Sağlık” bir ülkede herkesin sağlığa ulaşması anlamını taşımaktadır. Dünyadaki en büyük sağlık mesleği olan ve sağlık hizmetinin sunulduğu her alanda çalışan hemşirelik, Herkes için Sağlık vizyonunu elde etmek için uygun bir şekilde kullanıldığında büyük potansiyele ve anlama sahiptir.

Hemşireler sağlık hizmetlerine erişimi arttırarak, sağlığa insan merkezli bir yaklaşım geliştirilmesine imkan vererek ve sağlık politikası planlaması ve sunumunda etkileri olacak şekilde söz hakkını kullanarak, öncü ses olabilirler. 2019 sizin de öncü ses olacağınız bir yıl olsun.

Bakmadan Geçme