FETHİYE SALİHA'YA AĞLIYOR

Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencisi Saliha Nazlı 2 yıl kadar önce yakalandığı lösemi hastalığını atlatamayınca önceki gün tedavi gördüğü Antalya'daki hastanede can verdi. 11/B sınıfı öğrencisi Muğla Ortaköy Mezarlığında düzenlenen cenaze merasimi ile toprağa verildi. Okul birincisi olan Saliha Nazlı'nın ölüm haberi Fethiye ve Muğla'yı yasa boğdu. Saliha Nazlı'nın 24 arkadaşıyla birlikte hazırladığı 'Yüreklerin Fısıltısı' isimli kitapta kendi yazdığı 'Bayram Şerbeti Tadında' kısa hikâyesi yayınlandı. Ancak genç kız bu kitabı göremeden hayata veda etti.

  • 49573
FETHİYE SALİHA'YA AĞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediye Fen Lisesinde eğitim öğretim gören 18 yaşında ki Saliha Nazlı lösemi hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti. 11-B sınıfı öğrencisi Saliha Nazlı Muğla Ortaköy mezarlığında düzenlenen cenaze merasimi ile gözyaşları ve dualar içerisinde toprağa verildi. Genç kızın cenaze merasimine ailesinin yanı sıra Fethiye’den okul arkadaşları ve öğretmenleri de katıldı.

Fethiye’de Belediye Fen lisesi 11-B sınıfı öğrencisi ve okul birincisi Saliha Nazlı yaklaşık 2 yıl kadar önce aniden rahatsızlandı. Saliha Nazlı’ya lösemi teşhisi konuldu. Ailesi ile birlikte Antalya’ya tedavi için gidip gelmeye başladı. Hastalığı ile mücadele eden Saliha Nazlı aynı anda çok sevdiği okulunun derslerini ihmal etmiyordu. Geçtiğimiz yıl okul birincisi olmuş ve törende tüm öğrencilere hitaben birde konuşma yapmıştı. Birincilik ödülünü okul müdürü Ramazan Sertkaya’dan almıştı. Bir süredir okulunda derslerini takip edemeyen Saliha Nazlı evine gelen öğretmenleri eşliğinde derslerini aksatmadan sürdürdü. Ancak geçtiğimiz günlerde aniden rahatsızlanan ve Antalya’da tedavi gördüğü hastaneye kaldırılan Saliha Nazlı tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Saliha Nazlı’nın ölüm haberi Fethiye Belediyesi Fen lisesi ile Muğla’da ki ailesini yasa boğdu. Saliha Nazlı’nın cenazesi Muğla Ortaköy mezarlığında gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Cenaze merasimine acılı baba Serkan Nazlı ile annesi Fatma Nazlı okul müdürü Ramazan Sertkaya, İl milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, Fethiye’den Okul arkadaşları, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HİKAYESİ YÜREKLERİN FISILTISINDA KALDI

Daha 18 yaşında hayatının baharında yakalandığı lösemi hastalığında dan vefat eden Saliha Nazlı’nın yazdığı deneme eser 25 arkadaşının yer aldığı “Yüreklerin Fısıltısı” isimli kitabında kaldı. Saliha Nazlı, “Yüreklerin Fısıltısı” isimli kitapta yer alan ‘Bayram Şerbeti Tadında’ hikayesinde vatan sevgisini anlatmıştı. 15 Temmuz destanı için yazdığı anlaşılan ve bu kitaba alınan en öne yerleştirilen eserinin son cümlelerinde de şöyle deniliyor:

“-Baba! Hani tekrar şerbet içecektik seninle?

Tebessüm ederek

-İçtik ya oğlum! diyordun.

-Ama ben içmedim.

-Ben içtim güzel oğlum. Ben, ŞAHADET ŞERBETİNİ İÇTİM.

Bundan tam 15 yıl önce babama bir çocuk gözüyle veda edişim böyle olmuştu. Bugün demokrasi ve vatanın kurtuluşunun 15. yılı. Kocaman oldum artık. Ben bayrak sevgisini babamdan öğrendim. Akif’ten, Seyit’ten, Atamdan öğrendim. Kimin gücü yetebilir? Soruyorum size: Kim bana bayrak sevgisini unutturabilir? O bize gazi ve şehitlerimizin emaneti. En önemlisi de babamın bana emaneti. Unutturamazsınız. Unutmam, Unutamam…

Saliha Nazlı “

 

 

 

Bakmadan Geçme