Zeybekoğlu, '2022'ye muazZAM girdik'

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu AKP'nin ekonomiyi yönetemediği gibi, ülkeyi zamlarla ayakta tutmaya çalıştığını söyledi ve artık erken seçim sandığının ufukta göründüğünü belirtti. Zeybekoğlu '2022'ye AKP sayesinde muazZAM girdik' dedi.

  • 598
Zeybekoğlu, '2022'ye muazZAM girdik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklanan memur ve emekli maaşlarının toplum nazarında hiçbir güveni kalmayan TUİK verilerine göre yapıldığını söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, vatandaşın cebine yeni maaşlarının henüz girmeden başka bir el tarafından çoktan alındığını belirtti. Ayrıca Zeybekoğlu CHP’nin en düşük emekli maaşının 4 bin 253 TL olması teklifinin AKP-MHP oyları ile reddedildikten sonra iktidarın şimdi de emekliye 2 bin 500 TL vererek övündüğünü söyledi.
Zeybekoğlu; “2021’i 2022’ye bağlayan gece yeni umutlarla yılbaşını kutlamak isteyen vatandaşlarımız ne yazık ki bir anda başlayan zam yağmuru ile neye uğradıklarını şaşırmıştır. Elektrikten doğalgaza, vergilere, iğneden ipliğe her şeye büyük zam yapan AKP yeni bir yılın umutlarını, mutluluğunu da vatandaşın kursağında bırakmıştır. Ülkeyi yönettikleri 20 yılda devletin tüm varlıklarını satan, Türkiye Cumhuriyeti’ni sömürülecek pazar haline getiren, dün terörist ülke dediklerini bugün büyük ticaret ortağı olarak pazarlamaya çalışan AKP sıfırı tüketmiştir. Dövizdeki dalgalanmaların önüne geçemeyen, doları 18’e çıkaran sonra ‘12’ye indirdik’ diyenler zamlara devam etmekte, akaryakıt ve daha birçok ürüne gelen zamlar geri çekilmek yerine daha da arttırılmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi hiçbir dönem bu kadar kötü yönetilmemiş, vatandaş da hiçbir dönem bu kadar zor durumda bırakılmamıştır. Artık vatandaşın önüne seçim sandığının gelmesi mecburidir. AKP miadını doldurmuş bir parti olarak giderayak her şeyi satmakta, yaptığı zamlarla ayakta durmaya çalışmaktadır. AKP sebep, zamlar ne yazık ki bu beceriksizliğin sonucudur. Demokrasinin gereği şudur: yönetemiyorsanız sandığı getireceksiniz. Halk kararını verecek yerel seçimlerde olduğu gibi birçok büyükşehri yeni yönetimlere devredeceksiniz. Artık erken seçim değil derhal seçim diyoruz.”  Şeklinde açıklamalarda bulundu.
                                                                                                                              

Bakmadan Geçme