Zafer Bayramı'nda Atatürk'ün silueti Toros Dağları'nda

Fethiyeli Ressam Aziz Çetinkaya öncülüğünde Yayla Karaçulha Mahallesi sakinleri Mustafa Kemal Atatürk'e vefa borcunu ödemek adına önemli bir çalışmaya imza attı. Vatandaşlar imece usulü ile yapımını sürdürdükleri Atatürk siluetini, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Yayla Karaçulha İnkaya Tepesi'ne diktiler.

  • 1876
Zafer Bayramı'nda Atatürk'ün silueti Toros Dağları'nda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer İlçesi Yayla Karaçulha Mahallesi’nde bulunan İnkaya Tepesi’ne dikilen Atatürk silueti ışıklandırılacak ve birçok noktadan görülebilecek. 30 kilometre öteden görüneceği ifade edilen bu şahane eser için imece usulü ile bir çalışma yürütüldü. Çaltılar, Doğanlar, Bekçiler, Atlıdere ve Boğalar mahallelerinden görülebilecek Atatürk siluetini Fethiye’de hazırlanan parçaları bin 400 metre yüksekliğinde tepeye vatandaşlar tarafından güçlükle çıkarıldı. Parçalar bir araya getirilip, Atatürk’ün silueti Torosların İnkaya Tepesi’ne alkışlar arasında yerleştirildi.

 

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak yaptığı açıklamada, “Yayla Karaçulha benim de köyüm. Buranın yüzde 100’ü Yörük’tür. Burası İnkaya Tepesi… Türklüğü kurtaran, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetini buraya yerleştirdik. Sağına soluna Türk Bayrakları koyduk. Biz vefalı bir milletiz. Atatürk ve silah arkadaşlarına vefa borcumuzu ödemek adına bu çalışma imece usulü ile gerçekleştirildi. Herkes burada gönüllü olarak çalıştı. Hazırlıklarımız bir hafta sürdü. Ressam Aziz Çetinkaya öncülüğünde destek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi. 

 

Bakmadan Geçme