Zabıtalarımız ne zaman aşı olacaklar? 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 'Covid 19 salgını ile birlikte denetim görevleri daha da ağırlaşan zabıtalar bir an önce aşılanmalıdır' diyerek şu soruyu sordu: Zabıtalarımız ne zaman aşı olacaklar?

  • 895
Zabıtalarımız ne zaman aşı olacaklar? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Girgin şu açıklamalarda bulundu: “İçinde bulunduğumuz Kovid-19 Pandemisi döneminde, zabıta emekçilerimiz 7/24 vatandaşlarımızın sağlığı, güvenliği ve huzuru için canla başla çalışmıştır. Ülkemizin halk sağlığı mücadelesinde önemli görevler almıştır.
Zabıtalar, görevlendirildikleri bölgede kamu düzenini sağlamak, huzuru tesis etmek ve halk sağlığını korumak ile görevlidir. Ama gelinen bu süreçte aşı olmadıkları için kendi sağlıklarını koruyamamaktadırlar.
ZABITALARIMIZIN AŞILANMAMASI BÜYÜK RİSK 
“Covid-19 salgını ile birlikte görevleri daha da artan zabıtaların hala aşılanmamış olması 7/24 görev yapan zabıtalarımız ve aileleri için büyük risk taşımaktadır” diyen Girgin, sözlerini şöyle tamamladı: “Daha önce açıklanan aşılama sıralamasında emniyet ve jandarma ile birlikte aşılanacaklar listesinde bulunmasına rağmen hala daha aşılama yapılmamıştır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı üzerine düşeni yapmalı ve bir an önce zabıtalarımızın aşılanması için gerekli çalışmaları yapmalıdır.”
 

Bakmadan Geçme