'Yüreğimin acısını yazıya döktüm'

Muğlalı Yarbay Alim Yılmaz 8 Nisan 2006 tarihinde Elazığ'ın Arıcak ilçesi Erimli beldesi yakınlarında kalleş teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu 43 yaşında şehit oldu. 11 Nisan 2006 tarihinde oğlunu toprağa veren ve Şehit oğlunun acısını yazdığı şiirlere döktüğünü anlatan Mehmet Yılmaz, 'Oğlum şehit olduktan sonra gözlerime uyku girmedi. Kendimi dağlara, taşlara vurdum. Gözümün önüne mısralar döküldü. Yazdığım şiirlerde, yaşadığımız acıları dile getiriyorum.' dedi.

  • 1099
'Yüreğimin acısını yazıya döktüm'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göğsünü siper ederek hiç düşünmeden vatan ve millet uğruna şehit olan kahramanların geride bıraktıkları yakınlarının acıları hala ilk günkü gibi devam ediyor. O kahramanlardan biride Elazığ'da 2006 yılında şehit düşen Jandarma Yarbay Alim Yılmaz. Şehit Yarbay’ın, Çanakkale’de yaşayan eşi Firdevs Yılmaz, oğulları Doğukan ve Batıkan ile Muğla'da yaşayan annesi Ümmü Yılmaz ve babası emekli Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Yılmaz’ın yüreklerindeki ateş sönmüyor. 
HAİN TUZAKTA ŞEHİT OLDU
Elazığ Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Ergülmez, yardımcısı Yarbay Alim Yılmaz ile birlikte karakolları denetlemeye giderken Arıcak İlçesi’ne bağlı Erimli Beldesi'nde PKK'nın mayınlı saldırısına uğradı. Araç konvoyu geçerken yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, Yarbay Alim Yılmaz ile araç sürücüsü er şehit oldu. 
ACISINI YAZIYA DÖKTÜ
Şehit oğlunun acısını yazdığı şiirlere döktüğünü anlatan Mehmet Yılmaz, "Yazdığım şiirlerde, yaşadığımız acıları dile getiriyorum. Oğlum şehit olduktan sonra gözlerime uyku girmedi. Kendimi dağlara, taşlara vurdum. Gözümün önüne mısralar döküldü. Hepsini bir kenara not ettim ve şiir yazmaya başladım. 11 yılda 3 binden fazla şiir yazarak 3 kitap çıkardım. Geceleri ansızın kalkıp, oğlumun acısıyla bir şiir kaleme alıyorum. Bu şiirlerin büyük bölümünü, gözüme uykunun girmediği gecelerde yazdım." dedi.
Yılmaz, 2006 yılında "Yiğidim ve şehidim", 2015 yılında "Acıların Babası", 2017 yılı mayıs ayında ise "Vatan ve Bayrak Aşkı" isimli üç şiir kitabını çıkardığını, acılarını anlattığı şiirlere Muğla Valiliği’nin de destek verdiğini dile getirdi.
“OĞLUMUN ÖLÜMÜNÜ RÜYAMDA GÖRDÜM”
Şehit Yarbay Alim Yılmaz'ın annesi Ümmü Yılmaz’ın yüreği hala yangın yeri gibi.  Oğlunun şehit olduğunu, televizyon izlerken haberlerden öğrendiğini ve sonrası da bayıldığını kaydeden anne Yılmaz, olay günü sabaha karşı rüyasında oğlu Yarbay Alim Yılmaz’ın ölümünü gördüğünü söyledi. Ümmü Yılmaz, “Çocuklarımın en büyüğü Alim’di. O bir tanemdi, yiğidim, aslanımdı" diyerek, rüyasını da şöyle anlattı: "Sabaha karşı korkunç bir rüya gördüm. Büyük bir patlama oldu. Oğlumun yüzü boynuna kadar yandı. Oğlum ’anne’ diye bağırdı. Ben de ’korkma oğlum, yanındayım’ diye sarılmak istedim. Önce yüzü kayboldu, sonra vücudu. Ben ’Alim, oğlum’ diye bağırıp onu arıyordum. Korkuyla uyandım. Dilim, damağım kurumuştu. Kalkıp onun için dualar ettim.” diye konuştu.
“DEVLETİMİZ HERZAMAN YANIMIZDA OLDU”
Ümmü Yılmaz, eşinin yazdığı şiirlerle acılarını hafiflettiğini söyledi. Yazdığı şiirlerin kitap haline getirilmesine destek veren Muğla Valiliği’ne teşekkür eden Yılmaz, "Valimiz, Alay komutanımız, emniyet müdürümüz ve vatandaşlar her zaman ve bayramlarda bizi yalnız bırakmıyorlar. Allah hepsinden ve milletimizden razı olsun." dedi.

ŞEHİT YARBAY YILMAZ'IN KANI YERDE KALMADI
Yarbay Alim Yılmaz'ın şehit edilmesi talimatını veren PKK'lı terörist Ekrem Alınbay adlı hain, 2010 yılında Kuzey Irak'ta öldürüldü. Kuzey Irak'ta Türk askeri birlikleri tarafından PKK kamplarına yönelik düzenlenen hava harekatında öldürülen 4 PKK'lıdan birinin, Elazığ'da Yarbay Alim Yılmaz'ın şehit edilmesi eyleminin talimatını veren Ekrem Alınbay olduğu öğrenildi.
 

'Yüreğimin acısını yazıya döktüm'
'Yüreğimin acısını yazıya döktüm'

Bakmadan Geçme